17 Ekim 2019 Perşembe

AKP’li Bülent Turan’dan çelişkili ‘Ekrem Amca’ açıklaması

Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğrayan Ekrem Yaşlı olayı için, önce saldırının ilgisiz bir konudan başladığını savunan AKP’li Turan, daha sonra münferit olay diyerek itidal çağrısı yaptı.

BOLD – Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Hastanesinde tedavi gören ve Türkçe bilmeyen eşiyle (71) Kürtçe konuşan Ekrem Yaşlı (74), hastanede bulunan başka bir hasta yakını tarafından saldırıya uğramıştı. Yaşlı , kendisine yönelik saldırıyı şu ifadelerle anlattı, “Ben bir şey demedim ona. Bana ‘sen nereden geldin?’ gibi bir şeyler söyledi. Ben anlamadım önce. Sonra koltukta oturuyordum, bir ara göz göze geldik. ‘Bana neden bakıyorsun?’ dedi. Ben de ona bakmadığımı söyledim, ayrıca ‘bakmak yasak mı?’ dedim. Arkasında soda şişesi saklıyormuş. ‘Ben sana bana bakma demedim mi’ dedi, ‘burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ diyerek soda şişesiyle iki kez kafama vurdu.”

ADLİ SÜREÇ BAŞLADI

AKP Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Çanakkale’de hasta eşine hastanede refakat eden Ekrem Yaşlı’ya Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle, başka bir hasta refakatçi tarafından yapılan saldırı hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Turan ilk paylaşımında saldırının, Ekrem Yaşlı ile ilgisiz bir konu yüzünden başlayan bir tartışma sonucu yaşandığını ifade etti. Turan, Ekrem Yaşlı’nın 25 yıldır Çanakkale’de yaşadığını belirterek, ”Münferit bir olayı genellemek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Adli süreç başlamıştır. Ekrem amcamıza tekrar geçmiş olsun. Konunun takipçisiyiz” dedi.

Çelişkili açıklama Turan’ın takipçilerinin de gözünden kaçmadı. İşte Bülent Turan’ın çelişkili ifadelerinin yer aldığı paylaşımları ve gelen tepkiler;

74 yaşındaki Ekrem Yaşlı, Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle saldırıya uğradı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder