16 Ekim 2019 Çarşamba

Üsteğmen Bozbıyık terörist diye yargılanırken Suriye’de şehit düştü

Suriye’de şehit olan Üsteğmen Çelebi Bozbıyık’ın, 15 Temmuz sonrası terörist olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı, halen Kırıkkale’de soruşturmasının sürdüğü ortaya çıktı.

BOLD – Fırat’ın doğusuna başlatılan Barış Pınarı Harekatının 7. gününde Münbiç’te şehit olan Üstteğmen Çelebi Bozbıyık’ın, binlerce Türk Silahlı Kuvvetleri personeli gibi 16 Temmuz 2016’da Urfa’daki birliğinde ‘vatan haini’ olduğu iddiasıyla gözaltına alındığı ortaya çıktı. Arkadan kelepçeli 15 gün nezarethanede kalan Bozbıyık, Erdoğan Rejimi tarafından “terörist” ilan edilen Hizmet Hareketi’ne yakınlıkla suçlanıyor ve soruşturması “terör örgütü üyeliği” çerçevesinde devam ediyordu.

Bozbıyık’a ait bu bilgileri, akademisyen Selçuk Atak sosyal medya hesabından paylaştı.

Atak, “Soruşturma, demoklesin kılıcı gibi askıda bekliyordu. Elde hukuki hiçbir delil yok. Muhtemelen bu operasyondan da sağ dönseydi gözaltına alınıp ihraç edilip, hain ilan edilecekti. Ama bugün şehit haberi geldi. Ruhun şad olsun…” dedi.

Bir tanıdığının verdiği bilgiye göre 2014 yılında Kara Harp Okulu’ndan mezun olan Bozbıyık, ilk görev yeri olarak Urfa’ya gitti. 2015’teki terör operasyonlarında Sur ve Nusaybin’de görev aldı. 15 Temmuz 2016’dan sonra ise terörist damgası vurularak gözaltına alındı. Bozbıyık o günlerde yaşadıklarını bir arkadaşına şöyle anlatmış: “…vatan haini muamelesi gördüm, hakim serbest bıraktı, savcı tekrar gözaltına aldırdı, bir süre daha kaldım nezarette sonra mahkeme oldu, telefonumu aldılar ve bıraktılar, sonra da buraya geldim.”

Bozbıyık, 2017’de üstteğmen rütbesi alması gerekirken hakkında açılan ‘terör örgütü üyeliği’ soruşturması nedeniyle bu hakkı verilmedi. Kırıkkale Cumhuriyet Savcılığının açtığı dava hala devam ediyor. Bir yıl sonra rütbesini alabilen Bozbıyık, damgalandığı için bu kez de dışlandı ve sürekli olarak tehlikeli bölgelere gönderildi.

Üç yıl önce ‘terörist’ ilan edilen, görevine geri dönse de dışlanan Bozbıyık, Erdoğan Rejimi tarafından “teröristleri temizlemek” vurgusuyla başlatılan Suriye Operasyonu’nda 15 Ekim’de şehit oldu. Kırıkkaleli bir ailenin 2 çocuğundan biri olan, 27 yaşındaki Çelebi Bozbıyık’ın evinin önüne Türk bayrakları asıldı. Bozbıyık’ın cenazesi bugün memleketinde toprağa verilecek.

 

Hürriyet gazetesinin bugün manşete taşıdığı Sakarya 7. Komando Tugay komutanı Tuğgeneral İdris Acartürk, Barış Pınarı Harekatında Suriye sınırını ilk geçen birliğin komutanı olarak kahraman ilan edildi. Acartürk, 7 Temmuz 2012’de Ergenekon soruşturmaları kapsamında tutuklanmış, İzmir Askeri Casusluk davasında yargılanmış, 20 ay cezaevinde kaldıktan sonra da tahliye edilmişti.

Hükümete yakın Hürriyet gazetesi şehit olan üsteğmenin de “terörist” olarak yargılandığından sözetmemesi dikkat çekti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder