18 Ekim 2019 Cuma

Anlaşmaya ilk destek MHP’den

Uzun bir hastalık döneminden sonra geçtiğimiz günlerde mesaisine başlayan MHP Lideri Bahçeli, ABD ile yapılan ateşkes anlaşmasına destek açıklaması yaptı. Bahçeli, “MHP, Türkiye ile ABD heyeti arasında varılan uzlaşmayı değerli bulmaktadır” dedi.

BOLD – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Barış Pınarı Harekatı ile ilgili ABD heyetiyle yapılan uzlaşmaya “MHP, Türkiye ile ABD heyeti arasında varılan uzlaşmayı değerli bulmaktadır” dedi.

13 MADDELİK ANLAŞMA YAPILDI

Türkiye’nin 9 Ekim’de başlattığı ve 700’ü aşkın teröristi etkisiz hale getirdiği Barış Pınarı Harekatı’nın ardından dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, YPG’nin güvenli bölgeden çekilmesi şartıyla anlaştıklarını duyurdu. Anlaşma kapsamında Türkiye operasyonlara ara verdi, YPG güvenli bölgeden çekilecek.

BAHÇELİ’DEN DESTEK AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de konuyla ilgili olarak suskunluğunu bozdu. Bahçeli, “Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye ile ABD heyeti arasında varılan uzlaşmayı değerli bulmaktadır. Ülkemizin haklı duruşunu, meşru pozisyonunu dünyanın yüzüne defalarca haykıran Sayın Cumhurbaşkanımızı ve hükümetini yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

 

Trump’tan ateşkes yorumu: Biraz ‘haşince’ sevgi göstermemiz gerekti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder