15 Ekim 2019 Salı

ABD Kongresi’ndeki Cumhuriyetçiler ve Demokratlar Türkiye’ye yaptırımları yeterli bulmadı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Başkanlık Kararnamesi ile açıkladığı Türkiye’ye yaptırımlar ABD Kongresi’ndeki her iki partiyi de tatmin etmedi.

BOLD – Türkiye’ye yönelik yaptırım uygulanması çağrısını en yüksek sesle dile getiren isimlerden biri olan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Trump’ın Türkiye’ye yönelik yaptırım kararını desteklediğini söyledi.

Senatör Graham, akan kan durana kadar Türkiye’ye yaptırımların artarak sürmesi gerektiğini belirtti. Graham, “Ateşkes olana ve akan kan durana kadar yaptırımlar mutlaka devam etmeli ve zaman içerisinde artırılmalıdır” dedi.

McCAUL: YAPTIRIMLAR YETERLİ DEĞİL

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi’nin kıdemli Cumhuriyetçi üyesi Michael McCaul da Başkan Trump’ın Türkiye’ye yönelik açıkladığı ekonomik yaptırımların yeterli boyutta olmadığını söyledi.

McCaul yaptığı yazılı açıklamada, “Yönetimin planladığı yaptırımları memnuniyetle karşılıyoruz ancak bunlar, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik korkunç saldırılarını cezalandırmaya yetecek boyutta değil” dedi.

McCaul, geçen hafta içerisinde ABD Kongresi’nde Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını isteyen yasa tasarısını imzalayan ve Temsilciler Meclisi’ne sunan isimler arasında yer alıyor.

PELOSI: YAPTIRIMLAR DAHA SERT OLMALI

ABD Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Partili Başkanı Nancy Pelosi de daha önce yaptığı açıklamada Türkiye’ye yönelik uygulanmasını istedikleri yaptırımların daha sert olması gerektiğini savunmuştu.

Nancy Pelosi, Kongre’den Beyaz Saray’ınkinden daha güçlü bir yaptırım paketi geçirmesi gerektiğini ifade etmişti.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Demokrat Pelosi: Sert bir yaptırım paketi geçirmemiz gerekiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder