16 Ekim 2019 Çarşamba

AKP lüks otelde toplantı yaptı; 357 bin liralık masrafını Samsun belediyesi ödedi

AKP’nin lüks otelde yaptığı Karadeniz Bölge Toplantısı’nın 357 bin TL’lik gideri AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kasasından ödendi.

BOLD – AKP’nin toplantısının belediye bütçesinden ödenmesi tepki çekti. CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Yapılan iş kesinlikle yanlıştır. Savurganlıkla sonuna kadar mücadele etmeliyiz” dedi.

AKP’li belediye 3 Ekim tarihinde “Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı himayesinde 11-13 Ekim 2019 tarihinde düzenlenecek olan ‘Yerel Yönetimler Toplantısı’ organizasyon işi hizmeti alımı” başlığıyla ihale yaptı. İhaleye sadece belediyenin “Samsun Kültür Turizm Şirketi” katıldı.

ÖZHASEKİ BAŞKANLIK YAPTI

Belediye kasasından AKP’nin üç gün süren bölge toplantısı için 357 bin 500 TL harcandı. Toplantıya da AKP Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki başkanlık yaptı. Bölge toplantısına 128 AKP’li belediye katıldı.

LÜKS OTELDE TOPLANTI

Birgün’ün haberine göre, Sheraton Grand Samsun Hotel’de yapılan toplantıya, 13 ilin AKP’li il ve ilçe belediye başkanları, il başkanları ve yerel yönetimlerden sorumlu başkan yardımcıları, il ve ilçe belediye meclis üyeleri, il ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları katıldı. Toplantıya AKP’li bölge milletvekilleri ile bazı bakan yardımcılarının da katıldığı belirtildi.

DOĞRU BULMUYORUZ

Belediye bütçesinden parti toplantısı için harcama yapılmasını doğru bulmadığını belirten CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, “Belediyelerin ve ülkenin ekonomik koşullarının bu denli kötü olduğu ve ekonomik sıkıntıların büyüdüğü dönemde bu tür harcamaları doğru bulmuyoruz. AKP’li belediyeler tasarruf değil savurganlık yapıyorlar. Ülkenin kaynaklarını sömürmeye çalışıyorlar” diye konuştu.

HALKIMIZ DEĞERLENDİRSİN

Yurttaşların gerekli değerlendirmeyi yapacağına inandığını vurgulayan Zeybek, “AKP’nin siyasi kadroları zaman zaman bu tür yollara başvurabiliyor. Yapılan iş kesinlikle yanlıştır. Savurganlıkla sonuna kadar mücadele etmeliyiz” dedi.

ASLA TASVİP EDEMEYİZ

Yapılan harcamayı israf olarak nitelendiren CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Belediyelerin kasasına giren her kuruş para, partilere değil, vatandaşa hizmet olarak dönmelidir. Burada bir israf vardır, bunu asla tasvip edemeyiz” dedi.

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder