18 Ekim 2019 Cuma

Türkiye’deki ekonomik krizden Apple da nasibini aldı: Bugün satışa sunulan iPhone 11’e sadece turistler ilgi gösterdi

iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max Türkiye’de satışa çıktı. iPhone modellerinin fiyatı 7.299 TL ile 14 bin 999 TL arasında değişiyor.

Hal böyle olunca Zorlu Center’daki Apple mağazasının önünde geçmiş yıllarda olduğu gibi hiç kuyruk olmadı! Mağazaya gidenlerin genellikle turist olması dikkat çekti.

BOLD – iPhone 11 modelleri Türkiye’de satışa çıktı. Sabah saatlerinde Zorlu Center’daki Apple Store’a iPhone almak için vatandaşlar akın etmedi.

Sözcü’den Fatma Vurgun’un haberine göre, Apple mağazasında Türk vatandaşına rastlamak da mümkün olmadı.

Apple mağazasındaki tenhalık dikkati çekerken, mağazanın içinde Türk vatandaşları görülmedi, genellikle turistler iPhone 11’lerle ilgilendi.

24 Kasım 2017’de iPhone X çıktığında Apple mağazasının önünde nispeten bir kuyruk vardı.

iPhone 6’nın çıktığı yıl olan 2014’te ise Zorlu Center’daki iPhone kuyruğu Apple mağazasının dışına kadar taşmıştı.

Apple, iPhone 11’i Türkiye’de beklenenden 3 bin TL daha ucuza satışa sundu ve bunu yapmak için kârından önemli ölçüde feragat etti. Yine de yılın geri kalanı için bir başarı göstergesi olarak kabul edilen mağaza kuyrukları görülmedi.

Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz süresince gerek artan dolar kuruna bağlı olarak yükselen fiyatlar, gerek yurt içindeki ÖTV’de yaşanan artışlar, taban fiyatları bile yukarıya çekti.

Türkiye’de kaç kişi WhatsApp kullanıyor?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder