18 Ekim 2019 Cuma

Hrant Dink yeniden yasak

Türkiye’de şartlar Hrant Dink’in öldürüldüğü 2007 yılına geri döndü. Hrant Dink Vakfı’nın faaliyetlerine ardı ardına yasaklama geliyor.

BOLD – Hrant Dink’in yaptığı konuşmaların yasaklandığı, sözlerinin ulusalcı gazetecilerce hedef haline getirildiği, Genelkurmay’ın Ermeni ve Rumlar aleyhine gizli internet siteleri işletip Dink’i hedef gösterdiği 2007 yılının şartları geri döndü.

Hrant Dink Vakfı tarafından yapılmak istenen “Kayseri ve Çevresi: Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Tarihi” adlı konferans Kayseri’den sonra İstanbul’da da yasaklandı.

Hrant Dink Vakfı tarafından Anarad Hığutyun Binası Havak Salonu’nda 18-19 Ekim tarihlerinde yapılmak istenen ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı ve Sivil Toplum Geliştirme Merkezi (STGM) Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) Kaynak Merkezi’nin finanse ettiği “Kayseri ve Çevresi: Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Tarihi” başlıklı uluslararası konferans yasaklandı.

Şişli Kaymakamlığı, yarın başlayacak olan konferans için verdiği yasaklama kararını vakfa bugün saat 17.08’de bildirdi. Gönderilen tebliğde yasaklama kararı için gerekçe belirtilmedi.

Daha önce Kayseri’de yapılması planlanan konferans Kayseri Valiliği’nin müdahalesiyle yasaklanmıştı. Bunun üzerine, Hrant Dink Vakfı Yönetim Kurulu konferansın İstanbul’da yapılmasına karar vermişti.

DİNK 2007 YILINDA ÖLDÜRÜLDÜ

Türkiye’de yabancı düşmanlığının yükseltildiği 2003-2008 yılları arasında Hrant Dink ve Agos gazetesi de hedeflerden biriydi. Sık sık milliyetçi ve ulusalcı medyanın hedefi olan Dink’in faaliyetleri de dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler’in takibindeydi. Dink’in bir MİT görevlisi tarafından Vali’nin odasında tehdit edildiği ortaya çıkmıştı.

Artan baskının ardından Hrant Dink, 19 Ocak 2007 tarihinde saat 15:00 sıralarında, genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin Şişli Halaskârgazi Caddesi üzerindeki binası önünde uğradığı silahlı saldırı neticesinde hayatını kaybetti.

Türkiye topraklarına düşen havanları kim atıyor?

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder