11 Ocak 2020 Cumartesi

120’ye yakın ilaç piyasada yok, sıkıntı şubatta artacak

Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, 120’ye yakın ilacın piyasada bulunmadığı bilgisini paylaştı. Problemin şubat ayında daha da artacağına vurgu yaptı.

BOLD – Hastalıkların sıklaştığı kış döneminde şimdi de ilaç sıkıntısı baş gösterdi. Türk Eczacıları Birliği (TEB) Başkanı Erdoğan Çolak, hemen hemen her gruptan bir iki ilaçta tedarik problemi olduğunu açıkladı. Çolak sıkıntının şubat ayında artacağını da sözlerine ekledi.

İLK DOKUZ AYDA 293 MİLYON REÇETE KARŞILANDI

Birgün’den Burcu Cansu’nun haberine göre, Erdoğan Çolak, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında, milli gelire oranla en az sağlık harcamasının yüzde 4.2 ile  Türkiye’de yapıldığını kaydetti. “2019’un ilk dokuz ayında 293 milyon 238 bin reçete karşılandı. En çok satılan kalemler ağrı kesiciler ve metabolizma hastalıklarında kullanılan ilaçlar” dedi.

MESLEKTE İSTİHDAM SORUNU YAŞANACAK

Eczacıların en önemli sorunlarından birinin de istihdam olduğunu kaydeden Başkan Çolak şöyle konuştu: “İhtiyaç olmadığı halde açılmaya devam edilen eczacılık fakülteleri ve artırılan kontenjanlar, bu ülkenin ve bu mesleğin geleceği ile oynamaktır. Sağlık Bakanlığı’nın tahminlerine göre, 2030’da şimdiden 7 bin eczacı fazlası bulunuyor. Tüm bu veriler ışığında eczacılık mesleğinin istihdam sorunu yaşayacağını söylemek için müneccim olmaya gerek yok.”

TANAP doğalgaz hattından Türkiye kendini soyduruyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder