8 Ocak 2020 Çarşamba

Gökçek’in israfı bitmiyor; saksılı bitkilere 550 milyon TL ödemiş

İstifa ettirilen AKP’li eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Ankara iklimine uymayan saksılı bitkiler için 550 milyon lira harcadığı ortaya çıktı.

BOLD – Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in savurganlıklarına bir yenisi daha eklendi. Gökçek döneminde aralarında Hint Okyanusu Adaları’na özgü bir türün de yer aldığı saksılı bitkiler için 550 milyon lira ödendiği belirlendi.

1250 BİTKİ İÇİN 550 MİLYON LİRA ÖDENDİ

Birgün’ün haberine göre, AKP’li Melih Gökçek’in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kamu kaynaklarını kullanarak yaptığı savurganlıkların bir yenisi daha ortaya çıktı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin, daire başkanlarının makamlarında kullanılması amacıyla aldığı bin 250 salon bitkisi ve saksıya yarım milyar lirayı aşkın para harcadığı belirlendi. Gökçek döneminde 2017 yılının Mayıs ayında bin 250 salon bitkisi ve saksıları için alındı. Bunun için 550 milyon TL para ödendi.

BİTKİLER ANKARA İKLİMİNE UYGUN DEĞİL

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, salon bitkisi ve saksı alımı için 2017 yılının şubat ayında ihale açtı. İhale kapsamında hazırlanan teknik şartnamede bin 250 saksı bitkisi alınacağı bildirildi. Belediyenin hazırladığı listedeki bitkilerin büyük bölümünün Ankara iklimine uygun olmadığı saptandı. İhale dosyasına göre, belediyeye 300 adet Croton Iceton, 100 adet Schefflera Gold Capella, 300 adet Dracaena Compacta, 300 adet Dracaena Song of India, 50 adet Ficus Burgundy ve 200 adet Exotic Orchids XL aldı.

 

Irak’taki ABD askerlerinin konuşlu olduğu üsse füzeli saldırı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder