11 Ocak 2020 Cumartesi

AKP’li Kurtulmuş’tan Libya için “Suriye’ye benzer noktaya gelebilir” çıkışı

İktidar partisi Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Libya’da BM’nin tanıdığı Ulusal Mutabakat Hükumeti’ni destekleyen uluslararası baskı gelişmezse, ülkenin Suriye’ye benzer noktaya gelebileceğini savundu.

BOLD – Muammer Kaddafi’nin 2011’de devrilmesi sonrası Libya içinde iki ayrı yönetim varlık gösteriyor. Halife Hafter’e bağlı Libya Ulusal Ordusu, geçen yıl nisanda, uluslararası toplumca tanınan Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükumeti’ne yönelik geniş çaplı taarruz başlatmıştı.

DANIŞMAN VE TEKNİK SIFATI İLE ASKER

Türkiye de Trablus’un düşmemesi için Ulusal Mutabakat Hükumeti’ne hava aracı ve zırhlı araçlar sağlamıştı. Ge en Aralıkta hükumet ile savunma ve güvenlik işbirliği anlaşması yapan Türkiye, geçen hafta itibarıyla Libya’ya danışman ve teknik uzman sıfatı ile asker göndermeye başladı.

ATEŞKESE UYMALARINI TEMENNİ EDERİZ

Ankara’da düzenlenen bir törende konuşan Kurtulmuş, Hafter’in darbeci şekilde ortaya çıktığını, mevcut meşru hükumeti devirmek için şehir ve halka bomba yağdırdığını söyledi. “Buna rağmen Rusya Federasyonu’yla beraber ortak bir ateşkes çağrısı yapılmış, buna uymalarını temenni ederiz.” dedi.

BASKI OLMAZSA YEMEN’E BENZER NOKTAYA GELEBİLİR

Numan Kurtulmuş şöyle devam etti: “Ateşkese uyulmazsa, Libya zaten paramparça olmuş diğer bölge ülkelerine benzer bir noktaya gelebilir. Libya’da süratli şekilde Ulusal Mutabakat Hükumeti’ni destekleyen uluslararası baskı ortaya çıkmazsa, Libya Suriye’ye, Yemen’e benzer noktaya gelebilir.”

ÇOK BÜYÜK İMKANLARA SAHİP ÜLKE

Libya’nın Kuzey Afrika’nın en önemli ülkelerinden birisi olduğunu ve çok büyük imkanlara sahip bulunduğunu vurgulayan AKP’li Kurtulmuş, “Böylesine güçlü bir ülkenin iç çatışma ortamına sürüklenmesine asla rıza göstermemek lazım. Ümit ederim ki, ateşkes uygulanma imkanı bulur” ifadelerini kullandı.

Ucuz alışveriş turu: Tüketici market market dolaşıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder