10 Ocak 2020 Cuma

ABD Temsilciler Meclisi, Trump’ın azil gerekçelerini yakında Senato’ya gönderecek

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Donald Trump hakkındaki azil gerekçelerini muhtemelen yakında Senato’ya göndereceğini açıkladı.

BOLD – Temsilciler Meclisi’nin Aralık ayında Trump hakkındaki iki azil gerekçesini onaylamasının ardından Senato’daki yargılama sürecinin başlayabilmesi için Pelosi’nin bu gerekçeleri Senato’ya göndermesi gerekiyor.

Pelosi Kongre’de düzenlediği haftalık basın toplantısında, “Bunları sonsuza kadar bekletmeyeceğim. Hazır olduğumda göndereceğim ve bu muhtemelen yakında olacak” diye konuştu.

PELOSİ GERİ ADIM ATTI

Pelosi, Temsilciler Meclisi’ndeki oylamanın ardından gerekçeleri hemen göndermemişti. Hatta tanıklar konusunda bir anlaşma olmazsa gerekçeleri hiç göndermeme ihtimalinin de olduğu yorumları yapılıyordu.

Demokratlar, Beyaz Saray eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve Beyaz Saray Genel Sekreteri Mick Mulvaney dahil bazı tanıkların da Senato’daki yargılama sürecinde ifadeye çağrılmasını istiyor. Senato Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell ise Senato’daki yargılama süreci başladıktan sonra bu konuların karara bağlanmasından yana tavır çiziyor.  Ancak Pelosi bugünkü açıklamasıyla, anlaşma olmasa da gerekçeleri göndermeye hazırlandığının sinyalini verdi.

Temsilciler Meclisi 18 Aralık’ta Trump’ı “görevini kötüye kullanma” ve “Kongre’nin görevini yerine getirmesini engelleme” suçlarıyla itham etmişti.

TRUMP HAKKINDAKİ İDDİALAR

ABD Temsilciler Meclisinde başlatılan soruşturmada Trump’ın ABD’de gelecek yıl yapılacak seçimlerde avantaj sağlamak için Ukrayna hükumetine baskı yapıp yapmadığı sorusuna yanıt aranmıştı.

Trump’ın Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelensiy’den 2020 yılı seçimlerindeki potansiyel rakibi Joe Biden’a zarar vermek için Ukrayna’da bir doğal gaz şirketinde çalışmış olan oğlu hakkında yolsuzluk soruşturması açılmasını istediği iddia edilmişti. Trump’ın soruşturmanın açılması için Ukrayna’ya yapılması planlanan 400 milyon dolarlık askeri yardımı baskı aracı olarak kullandığı ileri sürülmüştü.

İran füzesinin yolcu uçağını vurma anı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder