9 Ocak 2020 Perşembe

THY ve Pegasus, İran ve Irak’a uçuşlarını durdurdu

Türk Hava Yolları İran ve ABD arasındaki gerilim nedeniyle Irak ve İran’a uçuşlarını 9 Ocak Perşembe saat 21.00’e kadar durdurma kararı aldığını açıkladı. Pegasus Havayolları da bu iki ülkeye uçuşları sonlandırdığını açıkladı.

BOLD – Amerika Birleşik Devletleri, Irak ve İran üçgeninde yaşanan askeri gerilimin ardından Türk Havayolları (THY), Irak ile İran’a yaptığı tarifeli seferleri, geçici olarak durdurdu.

THY, Irak ve İran’a yapmayı planladığı tarifeli uçuşlarını, tedbiren 9 Ocak Perşembe saat 21.00’e kadar durdurma kararı aldı. Ayrıca karar kapsamında, Irak ve İran hava sahasını kullanması gereken THY uçakları, rotalarından bu ülkeleri çıkardı. THY uçakları, geçici bir süre bu iki ülkenin hava sahasını kullanmayacak. Uçuşların devamının 24 saat sonra tekrar değerlendirileceği kaydedildi.

Pegasus Havayolları da bu iki ülkeye uçuşları sonlandırdığını açıkladı. Pegasus’un tekrar ne zaman uçuşlara başlayacağı açıklanmadı. Pegasus uçakları da geçici bir süre için İran ve Irak hava sahasını kullanmayacak.

İran’da Ukrayna Hava Yollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağı kalkıştan kısa süre sonra düşerek 167 yolcu ve 9 mürettebat hayatını kaybetti. Kazanın ardından yapılan ilk açıklamada, teknik arızanın olaya neden olduğu belirtildi.

Tahran’da düşen Ukrayna Havayolları uçağında 167 yolcu ve 9 mürettebat hayatını kaybetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder