8 Ocak 2020 Çarşamba

Fırtında tek kırım Sabiha Gökçen’de yaşanmamış: ‘YİH inen THY’e ait bir uçak hizmet dışı kalabilir’

Kalkışından bir süre sonra, iniş takımlarındaki ikaz yüzünden Yeni İstanbul Havalimanına geri dönen THY yolcu uçağı, rüzgar yüzünden sert iniş yaparak hasar gördü.

BOLD- İstanbul’u 3 gün boyunca etkisi altına alan fırtına ve sağanak yağış kentteki hava ulaşımını vurdu. Yeni İstanbul Havalimanı (YİH) rötarda dünya birincisi oldu. Fırtına ve kötü hava koşulları kazalara da neden oldu. Sabiha Gökçen Havalimanı, Pegasus Havayollarına ait bir yolcu uçağının pisten çıkması sonucu, havalimanı 21 saat uçuş trafiğine kapalı kaldı. Binlerce yolcu mağduriyetler yaşadı. Uçuşlar bu sabah 06.30’da yeniden başladı.

YİH’DE DE KIRIM YAŞANDI

Tek kaza Sabiha Gökçen Havalimanında yaşanmadı. YİH’den, Türk Hava Yollarına ait Varşova’ya gitmek üzere havalanan TK1265 sefer sayılı TC-JSK tescilli Airbus A321 tipi yolcu uçağı, iniş takımlarından gelen uyarı üzerine uçuşunu iptal etti. Pilotlar havalimanına iniş kararı aldı.

KALKIŞTAN 32 DAKİKA SONRA ‘SERT İNİŞ’ YAPTI

Uçak, kalkıştan 32 dakika sonra Yeni İstanbul Havalimanına iniş yaptı. Ancak havacılıkta ‘hard landing-sert iniş’ sonrasında uçağın gövdesine burkulma oluştu. Sert inişin rüzgar kaynaklı olduğu ifade ediliyor. Konuyla ilgili son kararı Kaza İnceleme Kurulu hazırlayacağı raporla verecek. Uzmanlar hazırlanacak raporda, rüzgarın durumu, hangi aşamada iniş yapıldığı gibi konuların da analiz edileceğini belirtiyor.

HİZMET DIŞI KALABİLİR

THY uçağındaki bu hasarın oldukça maliyetli olduğu öğrenildi. Gövdede oluşan burkulmanın bakım ve onarım işlemlerinin maliyeti yüzünden genellikle tek koridorlu uçaklar hizmet dışına çıkartılıyor.

Sabiha Gökçen’de uçuşlar 21 saat sonra başladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder