11 Ocak 2020 Cumartesi

5 yıl önce inşa edilen su köprüsü patladı

AKP’nin “asrın projesi” olarak nitelendirdiği Kıbrıs’a su taşıyan borular patladı. 1.6 milyar liraya mal olan projede, Anamur sahilinden 5 mil açıkta patlayan su boruları deniz yüzüne çıktı.

BOLD – AKP’nin “asrın projesi” olarak nitelendirdiği 1.6 milyar liralık “KKTC Su Temin Projesi” de 250 metre derinlikteki boruların patladığı ortaya çıktı. Anamur sahilinden 5 mil açıkta patlayan su boruları deniz yüzüne çıktı.

ERDOĞAN ÖVE ÖVE BİTİREMEMİŞTİ

17 Ekim 2015 tarihinde gerçekleştirilen projenin açılışında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Biz karadan gemileri yürüten Fatih’in torunlarıyız. Yeri geldi boğazda denizin altından Marmaray’ı inşa ettik, Avrasya Tüneli de önümüzdeki yıl açılacak” demişti. Erdoğan, projenin dünyada ilk kez uygulanan bir mühendislik çalışması olduğunu ifade etmişti.

BORULAR YÜZEYE ÇIKTI, GEMİ GEÇİŞİNİ ENGELLİYOR

Projenin üzerinden 5 yıl geçmeden denizin 250 metre altındaki borular patladı. Anamur sahilinden 5 mil açıkta patlayan borular deniz yüzüne çıktı. Borulardan su aktığı görülüyor. Boruların su yüzeyine çıkması, gemi geçişlerini de engelliyor.

KEŞİF VE ONARIM BAŞLADI

Kuzey Kıbrıs Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Türkiye’den su taşıyan borunun kopmasının hemen ardından onarım çalışmalarının başladığını söyledi. Bakan Oğuz, arızayla ilgili Türkiye Devlet Su İşlerinin keşif ve tamirata başladığını kaydetti. Borunun kopmasından dolayı Kuzey Kıbrıs’ta herhangi bir su sıkıntısı yaşanmayacağını belirten Oğuz, Geçitköy Barajı”da 20 milyon metreküp su bulunduğunu belirtti.

 

AYM’den Mümtazer Türköne kararı: Hak ihlali

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder