9 Ocak 2020 Perşembe

Vatandaş Libya’ya asker gönderilmesine karşı

Yapılan bir araştırma vatandaşı Libya’ya asker gönderilmesine karşı olduğunu ortaya koydu. Vatandaş, Libya’ya asker gönderilmesi yerine arabulucu olunmasını istiyor.

BOLD – İstanbul Ekonomi Araştırma’nın hazırladığı Türkiye Raporu’nda çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı’na yüzde 75 oranında destek veren vatandaş, Libya’ya asker gönderilmesini istemiyor.

MHP’LİLER DE ASKER GÖNDERİLMESİNE KARŞI

Cumhuriyet’te İpek Özbey’in haberine göre Türkiye’nin 12 ilinde gerçekleştirilen araştırma toplam 1537 kişiyle bilgisayar destekli telefon görüşmesi yöntemiyle yapıldı. Ankete katılanların yüzde 58’i Libya’ya asker gönderilmesini istemiyor. Asker gönderilmesini isteyenlerin oranı ise yüzde 34’te kaldı. ‘Türk askeri Libya’ya gitmesin’ diyenlerin yüzde 30’u AKP, yüzde 78’i CHP, yüzde 91’i HDP, yüzde 88’i İYİ Parti ve yüzde 58’i MHP seçmeni.

TÜRKİYE ARABULUCU OLMALI

“Türkiye’nin dış ilişkileriyle ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisine katılırsınız” diye sorulduğunda yüzde 75 gibi önemli bir çoğunluk “Türkiye bölge ülkelerindeki çatışmalarda taraf seçmemeli ve arabuluculuk görevi üstlenmelidir” cevabını veriyor. Yüzde 15’lik bir kesim ise ‘Türkiye’nin taraf seçmesini, o tarafın kazanması için askeri ve siyasi olarak destek vermesini” savunuyor.

DIŞ POLİTİKA BAŞARISIZ BULUNDU

İstanbul Ekonomi Araştırma, katılımcılarına, ‘Son 20 yıl içinde dışişleri bakanlığı yapmış isimlerden en başarılı bulduğunuz hangisi’ diye sordu. Hiçbirini başarılı bulmuyorum diyenlerin oranı dikkat çekici, yüzde 19,9. Abdullah Gül yüzde 18.2 ile ikinci sırada. Fikri olmayanlar yüzde 16,2… Abdullah Gül’ü yüzde 15.7 ile Ali Babacan takip ediyor. Ankete katılanların yüzde 11.2’si Davutoğlu’nu işaret ederken, Çavuşoğlu’nun oyu yüzde 6.5’de kalıyor.

Kanada Başbakanı Trudeau: İstihbarata göre Ukrayna uçağı İran’a ait füzeyle vuruldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder