8 Ocak 2020 Çarşamba

Sadece 3 çalışanı bulunan Kule A.Ş.’nin yıllık personel gideri 1 milyon 150 bin TL

Hizmet binası dahi olmayan, 3 çalışanlı Kule A.Ş. için oluşturulan, AKP’li Fatma Betül Sayan’ın kardeşinin de yer aldığı yönetim kuruluna kamudan servet dağıtılmış.

BOLD- Çamlıca Kulesi için kurulan ve bu kuledeki işlemler dışında hiçbir hizmet alanı bulunmayan, Kule Verici Tesisleri İşletim ve Teknolojileri A.Ş. (Kule A.Ş.) PTT bünyesinde faaliyet gösteriyor. Hizmet binası dahi bulunmayan ve sadece 3 çalışanı olan Kule A.Ş’nin başında, aralarında AKP’li siyasilerin yakınların da yer aldığı bir yönetim kurulu var.

YÖNETİM KURULUNDA ÜST DÜZEY İSİMLER 

Kule A.Ş’nin yönetim kurulunda PTT’den üst düzey isimler de yer alıyor. Bu isimler arasında, görevden alınan PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fatih Sayan, PTT Genel Müdür Yardımcısı Adil Zembat, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Basın Müşaviri Turan Özyanık ile PTT yöneticileri Yusuf Canbolat, Elvin Zehra Bozanoğlu ve Mehmet Tutaş bulunuyor

SAYIŞTAY RAPORU ORTAYA ÇIKARDI

Sayıştay raporuna göre, 2018 yılında şirketin yönetim kurulu üyelerine her ay 5 bin TL ‘huzur hakkı’ ödendi. Genel müdüre 15 bin TL, genel müdür yardımcılarına ise 10’ar bin TL maaş ödemesi yapıldı. Bu ödemeler nedeniyle devletin kasasından bir yılda toplam 1 milyon 150 bin TL para çıktı.

GEREKSİZ YERE BİRİM KURULMUŞ

Sayıştay raporunda ayrıca, Kule A.Ş.’de faaliyet alanının uygun olmamasına karşın bağımsız denetim birimi kurularak denetim faaliyet gerçekleştirildiği yer aldı. Ancak raporda, Kule A.Ş.’nin sadece üç personelinin bulunduğu, bu sayının bağımsız denetim birimi kurulması için yetersiz olduğu, denetçilere 5’er bin TL huzur hakkı ödendiği ve bu uygulamaya bir an önce son verilmesi gerektiği de ifade edildi.

Ekrem İmamoğlu: Akşamdan sabaha karar verilmiş projeler üzerinden tartışıyoruz!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder