10 Ocak 2020 Cuma

Cenk Tosun Crystal Palace’a altı aylık imza atıyor

Everton forması giyen Milli futbolcu Cenk Tosun, Crystal Palace’la anlaşmaya vardı. Sağlık kontrollerinden geçen golcü oyuncu sezon sonuna kadar kiralık olarak forma giyecek.

BOLD – İngiltere Premier Lig’de Everton forması giyen Cenk Tosun takımdan ayrılıyor. Everton’da süre alamaması ve EURO 2020 için performansını yükseltmesi beklenen Cenk Tosun Crystal Palace’a imza atma aşamasına geldi.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇTİ

Kulüplerin anlaşmasının ardından Cenk Tosun’un da onayıyla milli futbolcu Crystal Palace için sağlık kontrolünden geçti. Kontrollerde bir sorun çıkmaması halinde milli futbolcu, sezon sonuna kadar kiralık olarak Crystal Palace’ta forma giyecek. 2018’de 22.5 milyon Euro’ya Beşiktaş’tan Everton’a transfer olan Cenk, bu sezon İngiliz ekibi ile 8 maça çıktı ve 1 gol, 3 asistlik performans ortaya koydu.

BAŞKA TAKIMA GİDERSE ÇOK ÜZÜLÜRÜM

Transferde adı Beşiktaş ile de anılan Cenk Tosun için siyah beyazlı kulübün başkanı Ahmet Nur Çebi bugün bir açıklama yapmıştı. TFF’nin harcama limitleri konusunda incelemelerinin devam ettiğini aktaran Çebi; “Cenk Tosun gündeme geldi doğrudur. Maalesef bahsettiğim sorunları çözemediğimiz ve TFF’nin ağır davranması nedeniyle Cenk’e bir cevap veremedik. Bu süreç içinde Cenk başka bir takımla anlaşırsa çok üzülürüz” ifadelerini kullanmıştı. Ancak gelişen şartlar Cenk Tosun’un Crystal Palace’da oynamasına daha uygun oldu.

EVERTON İÇİN HAYAL KIRIKLIĞI

Everton formasıyla Premier Lig’de toplam 51 maça çıkan Cenk Tosun 10 gol 6 asistlik performansla beklentilerin uzağında kaldı. Hem kendisi hem de Everton için hayal kırıklığı yaratan Cenk 2.545 dakika sahada kaldı ve 1.22 puan ortalamasına sahip oldu. Bu süreçte değişen teknik adamlarda Golcü oyuncunun performansını olumsuz olarak etkiledi. Everton bu süreçte 3 farklı teknik adamla çalıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder