11 Ocak 2020 Cumartesi

Cenk Tosun, yeni takımı ile ilk sınavını Arsenal’a karşı verdi

Crystal Palace evinde geriye düştüğü maçta Arsenal ile 1-1 berabere kaldı. Cenk Tosun 68. dakikada yeni takımı ile ilk maçına çıktı. Konuk ekipte Aubameyang kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

BOLD – İngiltere Premier Lig 22. hafta mücadelesinde Crystal Palace’a konuk olan Arsenal, öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamayınca sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı ve iki maçlık galibiyet serisi sona erdi. Milli futbolcumuz Cenk Tosun’un yedek kulübesinde başladığı maçın 12. dakikasında Pierre Emeric Aubameyang’ın golüyle Arsenal 1-0’lık üstünlüğü ele geçirdi. İlk yarıda oyunun kontrolünü elinde tutan Arsenal farkı arttırma şansı bulamazken ev sahibi Crystal Palace da rakip yarı sahada etkili olamadı.

AYEW İLE BERABERLİK GELDİ, AUBAMEYANG KIRMIZI KART GÖRDÜ

İkinci yarıya baskılı başlayan Crystal Palace 54. dakikada Jordan Ayew’in golüyle 1-1’lik beraberliği sağladı. Ayew’in ceza sahasında yaptığı vuruş savunmaya da çarparak kaleciyi yanılttı ve top filelerle buluştu. Maçta 67. dakika oynanırken takım kaptanı Aubameyang rakibine sert bir faul yaptı. Hakem 2 dakikalık VAR incelemesinin ardından Aubameyang’a kırmızı kart gösterdi. Arsenal bu dakikadan sonra oyuna 10 kişi devam etti.

CENK TOSUN OYUNA DAHİL OLDU

Türk Milli Takım oyuncusu olan ve dün resmi imzaları atarak Crystal Palace’a transferi gerçekleşen Cenk Tosun 68. dakikada Max Meyer’in yerine oyuna dahil oldu. Roy Hodgson rakibin 10 kişi kalması ile Cenk Tosun’u oyuna alarak hücum gücünü arttırdı. Ancak kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1 sona erdi. Bu sonuçla Crystal Palace 29, Arsenal ise 28 puana ulaştı. Crystal Palace bir sonraki maçında Manchester City’ye konuk olurken Arsenal evinde Sheffield United’ı ağırlayacak.

CRYSTAL PALACE TARAFTARINDAN VAR TEPKİSİ

Crystal Palace taraftarındanV AR’a tepki geldi. Tribünde pankart açarak VAR’dan duydukları sıkıntıyı dile getiren Palacelı taraftarlar “Tutkuyu öldürüyor, Atmosferi öldürüyor, Oyunu öldürüyor,
VAR’a hemen son verin” yazılı pankart ile bu isteklerini dil getirdi. Kırmızı kart pozisyonunda da oyunun iki dakika kadar durması taraftarların bu konuda haklılığını ispatlamış oldu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder