8 Ocak 2020 Çarşamba

Trump’a Erdoğan’ın Süleymani için kullandığı “şehit” ifadesi soruldu: Şaşırdım

ABD Başkanı Donald Trump’ın Yunanistan Başbakanı’yla Beyaz Saray’daki görüşmesinde bir gazeteci “Siz Süleymani için canavar dediniz ama dostunuz Erdoğan şehit dedi” şeklinde bir soru yöneltti.

BOLD – ABD Başkanı Donald Trump ile Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’in Beyaz Saray’daki görüşmesine Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürülmesinin ardından İran ve ABD arasında tırmanan gerilim ve Libya krizi damga vurdu.

Başkan Trump’a bir gazeteci “Siz Süleymani için canavar diyorsunuz, dostunuz Erdoğan ise şehit diyor” diye sordu.

ABD Başkanı Trump soruya “Herkesin kendi görüşüdür. Yüzde 100 buna katılmıyorum. Gözetmesi gereken bir kamuoyu var. Kendisi açısından böyle bir sebebi olabilir. Böyle söylediğini duyduğuma şaşırdım. Ama olsun” yanıtını verdi.

İran’ın Ankara Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından paylaşılan mesajda, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile yaptığı telefon görüşmesinde İran Kudüs Gücü Komutanı için “şehit” ifadesini kullandığı iddia edilmişti. Ancak TRT World’ün ismi açıklanmayan “üst düzey bir Türk yetkiliye” dayanarak verdiği bir haberde, bu yetkilinin “şehit ” ifadesinin kullanıldığını yalanladığı belirtilmişti.

İran Ordusu, Irak’ta 2 üsse füze saldırısı düzenledi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder