9 Ocak 2020 Perşembe

İngiltere basını: Kraliçe üzgün, Prens Charles çok öfkeli

İngiliz gazeteleri, Sussex Dükü Prens Harry ve eşi düşes Meghan Markle’ın Kraliyet Ailesi’ndeki üst düzey görevlerinden çekilme kararının Saray’da büyük düş kırıklığına yol açtığın yazdı.

BOLD – Prens Harry ve Meghan Markle’ın Kraliyet Ailesi’ndeki görevlerinden çekildiklerini açıklaması İngiltere’de gündemin üst sıralarına oturdu. İngiliz gazeteleri, söz konusu kararın kendisine danışılmadan alınması sebebiyle Kraliçe II. Elizabeth’in üzgün, Prens Harry’nin babası Prens Charles ile ağabeyi Prens William’ın ise çok kızgın olduğunu belirtti.

SARAYDA İÇ SAVAŞ ÇIKTI

The Sun gazetesi, Buckingham Sarayı kaynaklarına dayandırdığı haberinde “Kraliçe üzgün, Charles ve William çok öfkeli” ifadelerini kullandı.

Kraliyet Sarayı’nda iç savaş çıktığını öne süren Sun gazetesi, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma süreci Brexit’e gönderme yapan bir kelime oyunuyla Megxit manşetini attı.

KURUMA SAYGISIZLIK EDİYORLAR

“Kraliçe’ye bile söylemediler” başlığını kullanan Daily Mirror gazetesi, Saray’dan bir kaynağın “Kuruma (kraliyet sarayı) saygısızlık ediyorlar” dediğini aktardı.

Guardian gazetesinin manşet haberinde, “Harry ve Meghan’ın üst düzey görevlerden çekilme açıklaması, basının kendilerine yönelik tutumunu eleştirmelerinin ardından geldi” deniyor.

ŞİRKETTEN İSTİFA ETTİLER

Guardian gazetesi, çiftin ekonomik olarak Kraliyet ailesinden bağımsızlıklarını kazanmak için çalışmaya başlayacakları açıklamasını öne çıkarırken Daily Telegraph “Meghan ve Harry Şirket’ten istifa etti” dedi.

İran, Tahran’da düşen uçağın kara kutusunu ABD ve Boeing’e vermeyeceğini açıkladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder