11 Ocak 2020 Cumartesi

Ukrayna düşen uçağı için İran’dan resmi özür ve tazminat bekliyor

İran Genelkurmayı, Ukrayna uçağının kendi füzeleriyle vurulduğunu kabul etti. Ukrayna cumhurbaşkanı Zelenski de resmi özür, suçluların cezalandırılması ve tazminat beklediklerini açıkladı.

BOLD – Ukrayna Havayolları’na ait PS752 sefer sayılı yolcu uçağı, İran’ın Kasım Süleymani suikastı sebebiyle Irak’taki ABD üslerine misilleme yaptığı çarşamba gecesi Tahran İmam Hüseyni Havaalanı’ndan kalktıktan kısa süre sonra düşmüştü.

176 YOLCUDAN KURTULAN YOK

Uçaktaki 176 yolcu hayatını kaybederken uçağın düşüşüyle ilgili Tahran ve Batı ülkelerinden farklı açıklamalar gelmişti. En başta uçağın füzeyle düşürülmüş olabileceğine işaret eden açıklamaları reddeden İran, bugün uçağı düşürdüğünü kabul etti.

RUHANİ VE ZARİF ÖZÜR DİLEDİ

İran Genelkurmay Başkanlığı konuyla ilgili yazılı açıklama yaparken Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de olayla ilgili özür diledi.

ZELENSKİ’DEN AÇIK VE NET MESAJ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’den ise kısa ancak gayet açık ve net bir talep geldi, “İran’dan sorumluların açık ve şeffaf bir şekilde yargılanmasını, ölenlerin yakınlarına tazminat ödenmesini ve resmi özür bekliyoruz.”

İran kabul etti: Ukrayna yolcu uçağını yanlışlıkla düşürdük

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder