10 Ocak 2020 Cuma

İstanbul Beledeyesi’nin AKP döneminde İnternethaber’i fonlama belgeleri

Hadi Özışık’ın sahibi olduğu İnternethaber.com’a 2018 yerel seçimlerinde AKP’yi desteklemesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden akıtılan yüzbinlerce liranın belgeleri ortaya çıktı.

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediyesi kaynaklarının AKP döneminde yandaş gazetelere akıtıldığının rakamlarıyla ortaya çıkmasının ardından İnternethaber’in patronu Hadi Özışık “yalan” açıklaması yapmıştı.

Özışık’ın yalanlaması üzerine gazeteci Murat Ağırel, belgeleriyle İnternethaber’e akıtılan milyonları yazdı.

Ağırel’in yayınladığı belgelere göre, konunun kamuoyunun gündemine gelmesi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi tüm Belediye birimlerinden ve İştiraklerinden reklam, gazete alımı ve benzeri anlaşmaların listesini 21.08.2019 tarihinde istedi.

Bütün  iştirakler ve birimler tek tek cevap veriyor.. İlk cevap Otobüs A.Ş 29.08.2019 tarihinde geliyor ve listeliyor. Belgeye göre Otobüs A.Ş. Hadi Özışık’ın sahibi olduğu İnternethaber’e,  2 günlük reklam karşılığında 2018 yılında 25 bin TL ödemiş. Yine 2018’de başka bir seferde 1 günlük reklama 15 bin TL verilmiş.

KİPTAŞ ise toplamda 3 günlük reklama iki seferde 35 bin TL ödemiş.

Hamidiye Su ise iki sefer için toplamda 59 bin TL ödemiş.

YÜZBİNLERCE LİRA “SEÇİM DESTEĞİ” REKLAMI

Liste belediyenin diğer iştiraklerinin ödemeleriyle uzayıp giderken, Hadi Özışık’ın internethaber sitesine yüzbinlerce liranın sadece 2018’de ödendiği böylece yerel seçimde medya desteği sağlandığı görülüyor.

Belediyenin sözkonusu reklamlarının AKP’yi desteklemeyen hiç bir medya kuruluşuna verilmediğini belirten Ağırel, “Verilen paralarda bizlerin, çocuklarımızın parasıdır. Hesabını da sormak en doğal hakkımızdır. Millet adına sormakta gazetecinin görevidir.” dedi.

Ağırel, belgeleri yayınladıktan sonra Hadi Özışık’a özür dileme çağrısı yaptıktan sonra İnternethaberin “içerik satma” yoluyla da gelir elde ettiğini bunu da belgeleyince yazacağını belirtti. Ağırel ayrıca Binali Yıldırım’ın kontrolündeki Ulaştırma Bakanlığı’ndan da çok sayıda reklam fonlaması yapıldığını bunu da yakında belgeleyeceğini ifade etti.

Basın İlan Kurumundan BirGün’e reklam yasağı

 

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder