9 Ocak 2020 Perşembe

ABD Başkanı Trump, NATO’dan Orta Doğu’ya daha çok müdahil olmasını istedi

ABD Başkanı Donald Başkan Trump, İran’ın saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Orta Doğu’daki durum hakkında telefon görüşmesi yaptı.

BOLD – ABD Başkanı Trump ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in yaptığı görüşmeye ilişkin NATO’dan yapılan açıklamada Trump’ın NATO’dan Orta Doğu’daki sürece daha çok müdahil olmasını istediği belirtildi. İki liderin ittifakın Orta Doğu’da daha fazla rol üstlenebileceği konusunda mutabık kaldığı ifade edildi.

NATO’dan yapılan yazılı açıklamada ikilinin, NATO’nun bölgesel istikrar ve uluslararası terörle mücadeleye daha fazla katkı sağlayabileceği konusunda anlaştığının altı çizildi.

Açıklamada NATO’nun, Irak ve Afganistan’daki eğitim faaliyetleri ve IŞİD’e karşı Ululslararası Koalisyon’un bir parçası olarak, uluslararası terörizmle mücadelede kilit bir rol oynadığı da vurgulandı.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada ise Trump’ın görüşmede, “NATO’nun Orta Doğu’da barışın korunması ve çatışmaların önlenmesi konusundaki artan rolünün değerini vurguladığı” belirtildi.

ABD Başkanı Trump, İran’ın Çarşamba sabaha karşı yaptığı balistik füze saldırılarının ardından Beyaz Saray’da yaptığı basın toplantısında “İran savaşı tetikledikçe Orta Doğu’ya barış ve istikrar gelmeyecek. Ancak daha ileri gitmesine izin verilmeyecek. NATO’dan da bu sürece daha fazla müdahil olmasını isteyeceğim.” demişti.

“Hiçbir ABD’li ve Iraklı hayatını kaybetmedi” diyen Trump’tan ılımlı açıklama: Birlikte çalışmalıyız!

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder