29 Mayıs 2020 Cuma

AKP ‘cami’ ile borç ödeme uygulaması başlattı

Güneştepe Camii, Esenler Belediyesi borçlarına mahsuben Hazine’ye devrediliyor. CHP’li Meclis üyesi Şahin, karara, “Pandemiyi fırsat bilip oldubittiye getirdiler. İbadet yerini satmak kabul edilemez” diye tepki gösterdi.

BOLD – İstanbul Esenler Belediyesi, Kemer Mahallesi Güneştepe Camii’nin de bulunduğu 3 bin 922 metrekarelik araziyi vergi borcuna mahsuben 33 milyon 341 bin 8 lira bedelle Maliye Hazinesi’ne devir kararı aldı. Sözcü’den İsmail Şahin’in haberine göre, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, önceki gün olağanüstü toplanan belediye meclisinden bir taşınmazın satışı için yetki istedi. Gündem maddelerinde satış hakkında Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi vardı. Ancak konu ile ilgili toplantı öncesi meclis üyelerine bilgi verilmedi.

SATILAN YERİN İBADET ALANI OLDUĞUNU SONRADAN ÖĞRENDİM

Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Meclis üyesi Kemal Şahin, “Normalde gayrimenkul satışı yapılırken komisyon raporu hazırlanır ve meclis üyelerine iki gün önceden verilirdi. Pandemi sürecini fırsat bilip oldubittiye getirdiler. Toplantı sonrası araştırmayla satılan yerin ibadet alanı olduğunu gördüm” dedi.

GÖKSU ÇOK TAŞINMAZ SATTI İLK DEFA İBADET ALANI SATILDI

Olağanüstü oturum sırasında gayrimenkule ait ada parsel numarasının hızlıca okunup onay istendiğini belirten Şahin, bu bilgileri verdi: “AKP’li meclis üyeleri dahil hiç kimse, neresinin satıldığını bilmiyordu. Dini tesis alanının satıldığını bilseler belki karşı çıkarlardı. Göksu, borç ödemek için bugüne kadar belediyeye ait çok sayıda taşınmazı sattı. İlk kez ibadet alanı da satıldı. İbadet mekanını ticari mantıkla borç ödemesine konu etmek etik değil. İbadet yerini satmak kabul edilemez.”

10’lu vaka sayısı için 4-6 hafta, maskeyi bırakmak için 4-6 ay var

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder