28 Mayıs 2020 Perşembe

Camiler açılıyor: Abdest evde alınacak, maske şart, seccade şahsi

Koronavirüs salgını sebebiyle 16 Mart’tan bu yana kapalı camiler yarın açılıyor. İlk cuma namazı, cami bahçeleri ile mülki amirliklerce belirlenen, okul ve meydanlar dahil alanlarda sosyal mesafe gözetilerek kılınacak.

BOLD – Diyanet İşleri Başkanlığı, yaklaşık 2,5 aylık aradan sonra camilerin ibadete açılacağını duyurdu. Yarın cuma namazında tekrar cemaatle buluşacak camilerde uyulması gereken kurallar şöyle:

ÖĞLE VE İKİNDİ CEMAATLE DİĞER VAKİTLERDE İSTEYENLER İÇİN CAMİLER AÇIK

Abdest evde alınıp camiye gelinecek. Şadırvan ve abdest alma yerleri kapalı olacak Maskesiz camiye girilmeyecek Herkes kendi seccadesini getirecek Camilerde belirlenen mesafelerde saf tutulacak Namaz çıkışlarında kesinlikle tokalaşma olmayacak Cuma namazı cami içinde değil bahçesinde kılınacak Öncelik cami bahçesi/avlusu, açık alanlar olmak üzere meteorolojik/mevsimsel şartlara göre öğle ve ikindi namazları cami içinde kılınabilecek Öğle ikindi, cemaatle kılınacak, diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacak Sokağa çıkma yasağı kapsamındakiler ile hastalık belirtileri taşıyanlar evde kalacak Cuma namazında vaaz yapılmayacak, hutbe okunacak, namazın mümkün olduğunca kısa sürede kılınmasına çalışılacak Camilerde ortak kullanıma açık rahle, tespih, ayakkabı çekeceği kullanılmayacak.

OKUL BAHÇELERİ, FUTBOL SAHALARI, SEMT PAZARLARI VE ÇAYIRLAR

İllerde cami bahçelerinin cuma namazı için yeterli gelmemesi halinde, valiliklerce okul bahçeleri, futbol sahaları, semt pazarları, park alanları, meydanlar ve çayırlarda namaz yeri belirlenebilecek. Namazları, avlusuz camilerin imamları kıldıracak.

Albayrak: Hayatta onur duyduğum iki unvandan biri Erdoğan’ın damadı olmak

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder