28 Mayıs 2020 Perşembe

Saray’a rağmen işe çağırdılar

Koronavirüsle mücadele kapsamında Cumhurbaşkanlığının yayımladığı genelge ile hamile, engelli, kronik hastalığı bulunan ve 60 yaş üzerinde olan personel idari izinli sayılacak. Ancak bazı SGK il müdürlükleri bu genelgeyi umursamayarak izinli personellerini göreve çağırdı.

BOLD – SGK’de bazı il müdürlükleri Cumhurbaşkanlığı genelgesine karşın hamile, engelli, kronik hastalığı bulunan, 60 yaş üzerinde olan personeli de göreve çağırdı. Sendikalar, il müdürlüklerinin bu kararına tepki gösterdi.

“İDARİ İŞLEM YAPILACAK” TEHDİDİ

Bu müdürlüklerden biri olan Kayseri Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü gerekçe olarak da dönüşümlü çalışma programı kapsamında yeterli personelin gelmediğini savundu. Müdürlük işe gelmeyenlerin tespit edileceğini ve haklarında idari işlem uygulanacağını duyurdu. Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ise esnek çalışmayı sonlandırdı. Müdürlükte Cumhurbaşkanlığı kararı kapsamında idari izinli olanlar istisna tutuldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI OLMADAN GÖREVE ÇAĞIRAMAZLAR

Birleşik Kamu-İş’e bağlı Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi, Kayseri’nin yanı sıra SGK’ye bağlı başka il müdürlüklerinin de benzer uygulamalar yaptığına dair duyumlar aldıklarını belirterek, “Yeni bir Cumhurbaşkanlığı kararı olmadan göreve çağrılamazlar. Bu kabul edilemez. Muhasebat Genel Müdürlüğü’nün yaptığı gibi dezavantajlı grupları hariç tutarak esnek çalışmayı kaldırabilir” dedi.

Restoranlar ve plajlar açılıyor: Sokağa çıkma yasağına devam

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder