29 Mayıs 2020 Cuma

“Koronavirüs sonrası Türk savunma sanayisi projelerinde gecikmeler artacak”

Dünyaca ünlü savunma sanayisi dergisi Defence News, Türk yetkililerin verdiği bilgilere dayanarak Türkiye’de ekonomide yaşanan sıkıntılar dolayısıyla savunma projelerinde yaşanan gecikmelerin koronavirüs salgını sonrası daha da artacağını belirtti.

BOLD –  Defence News, Türkiye’de resmi iyimser havaya rağmen koronavirüs sonrası Türkiye’deki ekonomik görünümün koronavirüs salgını sonrası “korkunç” olduğunu ve savunma sanayindeki önemli projelerde ciddi gecikmeler yaşanacağını belirtti.

RESMİ AĞIZDAN İYİMSER TABLO ÇİZİLİYOR

Dünyaca ünlü savunma sanayisi dergisi ve haber portalı Defence News, haberini Türkiye’deki ekonomi ve savunma alanındaki yetkililerin açıklamalarına dayandırdı.

Defence News, ismini vermeden açıklama yapan bürokratların gerçeği tam olarak ortaya koyduğunu ancak yetkililerin resmi ağızlardan yaptıkları açıklamalarda sürekli iyimser bir tablo çizildiğine dikkati çekti.

2019 BAŞINDAN BERİ SORUNLAR YAŞANIYOR

Dergiye konuşan bir üst düzey ekonomi bürokratı, “Pandemi Türkiye’yi savunmasız yakaladı…. ekonomi çoktan tehlike sinyalleri göndermeye başlarken. Pandemi sonrası mali kısıtlamlar savunma programları dahil kamu harcamalarının bazılarını tamamen iptal edecek veya erteleyecek.”

Savunma sanayisinde önde gelen bir yetkili ise savunma programlarının finansmanı konusunda 2019 başından beri bazı sorunlar yaşandığını, koronavirüs sonrası ekonomik kriz nedeniyle savunma harcamalarında yeni kesintilerin gündeme geleceğini belirtti. Yetkili, ancak şu an çatışma bölgelerinde acil ihtiyaç duyulan ekipmanların tedarikinde ise kısıtlamaya gidilmeyeceğini ifade etti. Kısıtlamaya gidilmeyecek alımlar ise akıllı ve konvansiyonel mühimmatlar, silahlı ve silahsız insansız hava araçları ile zırhlı araçlar olarak sıralandı.

Savunma sanayisi yetkilisi, ““Hükumet yatırım projelerini önceliklendirmek ve muhtemelen çoğunu ertelemek zorunda kalacak” dedi.

 

Rus medyası: Türkiye Libya’ya hava köprüsü kurdu, askeri nakliye uçakları uçuyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder