27 Mayıs 2020 Çarşamba

Bayern Münih-Borussia Dortmund maçında dikkat çeken detaylar

Bundesliga’nın 28. haftasında Bayern Münih, Borussia Dortmund’u 1-0 mağlup etti. Tüm dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu mücadelede koranavirüs önlemleri dikkat çekti. Yere tüküren Hakimi uyarı aldı.

BOLD – Almanya Ligi Bundesliga’nın 28. haftasındaki dev çarpışmada Bayern Münih, deplasmanda Borussia Dortmund ile karşı karşıya geldi. Signal Iduna Park’ta koronavirüs önlemleri kapsamında seyircisiz oynanan ‘Der Klasiker’i Bayern Münih 1-0’lık skorla kazandı. Bayern Münih’e galibiyeti getiren gol, 43. dakikada Joshua Kimmich’in harika aşırtma vuruşuyla geldi. Almanya devi bu galibiyetle puan farkını 7’ye çıkararak şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Ancak maç kadar maç içerisinde ve sonrasında korona virüs tedbirleri de dikkat çekti. Dünya’nın yakından takip ettiği maçta dikkat çeken olaylar da yaşandı.

Borussia Dortmunlu oyuncu Achraf Hakimi, Bayern Münihli Müller ile mücadele ediyor.

HAYATINI KAYBEDENLER İÇİN SAYGI DURUŞU

Tüm dünyada koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları ve insanlar için 1 dakikalık bir saygı duruşu yapıldı. Stat ekranlarından da tüm dillerde, ‘Huzur için uyuyun’ mesajı yansıtıldı. Dortmund’un forma sponsoru Evonik firması tarafından başlatılan çalışma ile yeni bir forma yapıldı. Dortmund Evonik’in alt firması Medox’un isminin göğüste yer aldığı formalarla sahaya çıktı. Koronavirüs ile mücadele kapsamında hazırlanan formalar açık artırılmaya çıkarıldı ve gelir tamamen hayır kurumlarına bırakıldı.

YERE TÜKÜREN HAKİMİ’YE UYARI

Tüm dünyanın dikkatlerinin üzerinde olduğu maçta futbolcular temastan mümkün olduğunca kaçınmaya çalıştı. Yedek oyuncuların saha kenarında zorunlu maske uygulamasına dikkat ettiği ve ısınma hareketlerinin ardından kenara gelerek tekrar maskelerini taktıkları gözlendi. Karşılaşmanın ilk yarısında sahalarda görmediğimiz bir an yaşandı. Dortmund’da forma giyen Achraf Hakimi (solda) alışkanlık gereği suyla ağzını çalkalayıp yere tükürdü. Bu hareketin ardından yardımcı hakem, Fas uyruklu İspanyol yıldıza uyarıda bulundu. UEFA’nın aldığı yeni karara göre korona virüs tedbirleri kapsamında maçta sahaya tükürmek yasak.

YAKIN TEMAS YOK MİKROFONLAR UZAKTAN TUTULDU

Dev mücadele öncesi basın açıklamalarının ve saha içi röportajlarında da mikrofonun bir aparat yardımıyla uzatılması gecenin en dikkat çekici anlarındandı. Basın mensupları ile aralarında mesafe bulunan futbolcu ve teknik adamlar kendilerine bir aparat yardımıyla uzatılan mikrofonlarla açıklama yaptı. Bayern Münih’in efsane kalecisi Oliver Kahn da mücadeleyi stadyumda izledi. Khan sık sık maske değiştirdi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder