29 Mayıs 2020 Cuma

Van’da virüs sokakta değil evde bulaşıyor

Korona salgını sebebiyle Van’ın birçok yerinde karantina ilan edildi. Vali Bilmez, sebebini şöyle izah etti: “Bulaş sokakta değil, evde oluyor. Çekirdek ailelerde en az 15-20 kardeş var. Bir araya gelince sayı 3-4 katına çıkıyor. Biri pozitifse, aileye yayılıyor.”

BOLD – Hürriyet’in haberine göre Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, şehirdeki koronavirüs vakalarının sokaktan ziyade evlerde yayıldığını belirtti. İlde şu an 480 vaka bulunduğu bilgisini veren Bilmez, “Tespitlere göre yarısından çoğu, taziye ziyaretleri sonucu oluştu. Bugüne kadar 66 bin kişi karantinaya alındı. Halihazırda 18 bin kişi karantinada” dedi.

GELENEKLERİNDEN, ÖRF VE ADETLERİNDEN TAVİZ VERMEDİLER

Vanlıların, pandemi sürecinde bile geleneklerinden, örf ve âdetlerinden geri durmadığını belirten Vali, ‘çekirdek aile’ kavramındaki sayıların çokluğuna işaret etti. “Çekirdek ailede en az 15-20 kişi var. Çoluk çocuk bir araya gelince sayı 3-4 katına çıkıyor. Biri pozitifse, tüm aileye yayılıyor.” diyen Bilmez’e göre hastalık sokakta değil evde bulaşıyor.

YEĞENİNİN BULUNDUĞU OTOBÜSÜ İHBAR ETTİ 7 HASTA ÇIKTI

Şehir dışından gelenleri ve vakaları bildirmediği için 3 muhtar hakkında soruşturma başlatılan ilde ilginç olaylar da yaşanıyor. Bir vatandaş İstanbul’dan gelen yeğeninin bulunduğu otobüsü ihbar etti. Araçta 7 vaka tespit edildi.

Sağlık Bilimleri’ne ‘adrese teslim kadro’ iddiası

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder