26 Mayıs 2020 Salı

Fransa’da futbol danıştaya gitti

Fransa’da Ligue 1 ve Ligue 2 tescil edilirken tartışmalar da bitmedi. Ligue 2’de lider Lorient ve ikinci Lens, Ligue 1’e çıktı. Troyes, Clermont ve Ajaccio karar itiraz etti. Ajaccio kulübü konuyu Fransız danıştayına taşıdı.

BOLD – Fransa Ligue 2 ekibi Ajaccio, Ligue 1’e yükselmek için play-off oynanması taleplerinin reddedilmesi üzerine konuyu, ülkede idari kararlar üzerine en yüksek itiraz merci olan Fransız danıştayına taşıdı. Ligue 1’e yükselen son takımın belirlenmesi için Troyes, Clermont ve Ajaccio play-off oynamak istemiş ve Fransız Olimpiyat Komitesi’ne başvuruda bulunmuştu ancak komite talebi reddetmişti.

Ligue 2’de bitime 10 maça kala alınan iptal kararı sonrası 54 puanlı lider Lorient ve 53 puanla ikinci sıradaki RC Lens, Ligue 1’e yükseltildi. Kafa kafaya devam eden ve nefes kesen yarışta 52 puanla üçüncü Ajaccio, 51 puanla dördüncü Troyes ve 50 puanla beşinci Clermont yükselen rakiplerinin ardından bakmak zorunda kaldı.

DANIŞTAY’IN KARARI LİGİ ETKİLEYEBİLİR

Ligue 1’e bir maç uzakta kalan bu üç takım en azından play-off oynamak istiyor ancak bu uygulanırsa Ligue 1 için de farklı sonuçlar doğuracak. Zira Ligue 1’de de 19. sıradaki Amiens ile 20. sıradaki Toulouse; Ligue 2’ye düşürülmüştü. 18. sıradaki Nimes Olympique’in 27 puanı, 17. sıradaki Saint-Etienne ve 16. sıradaki Dijon’un ise 30 puanı bulunuyor. 14. sıradaki Brest ve 15. sıradaki Metz de 34 puanla aslında kümede kalma mücadelesinin birer parçası.

Ligue 2 takımlarına play-off oynatmak aynı uygulamayı Ligue 1’de de yapmayı gerektirebileceğinden lig yönetimi buna sıcak bakmıyor. Öte yandan Ligue 1’den düşürülen Amiens ve Toulouse ile Olympique Lyon da Ligue 1’in sonlandırılma şekline itiraz etmek için konuyu Fransız danıştayına götürmüştü.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder