26 Mayıs 2020 Salı

Yavaş öncülüğünde 43 başkentten ortak korona platformu

Ankara Büyükşehir Belediyesi girişimiyle 43 başkent bir araya gelip koronavirüs sürecine dair platform kurdu. Salgınına yönelik adımların, haberlerin ve makalelerin yer aldığı bir internet sitesi oluşturuldu.

BOLD – Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın teşebbüsüyle, 43 başkent, koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle bir araya geldi. Pandemiye karşı atılan adımların, haberlerin ve bilimsel makalelerin yer aldığı ‘www.capitalsinitiative.org’ sitesi kurulurken, oluşumun adı, ‘Covid-19’a Karşı Dünya Başkentleri Platformu’ şeklinde duyuruldu.

DENEYİMLERİ PAYLAŞABİLECEĞİMİZ BİR MECRA

Yazılı açıklama ile duyuru yapan Başkan Yavaş, “Türkiye Cumhuriyetinin Başkenti Ankara olarak tüm dünya başkentlerini bir araya getiren ‘Kovid-19 Başkentler Dayanışması’ adlı bir platform kurduk. Web sitesi Kovid-19 salgınına karşı mücadelemizde deneyimlerimizi paylaşabileceğimiz bir mecradır” dedi.

BAĞDAT’TAN BRÜKSEL’E, TOKYO’DAN ATİNA’YA, ULAN BATUR’DAN VAŞİNGTON’A

Platformda yer alan başkentler şöyle: “Atina, Bağdat, Bangkok, Banjul, Bişkek, Brüksel, Budapeşte, Buenos Aires, Bükreş, Dnipro, Doha, Guanco, İslamabad, Kanberra, Karkiv, Kiev, Lefkoşa Türk Belediyesi, Londra, Lübliyana, Maputo, Moskova, Nur- Sultan, Paris, Pekin, Priştine, Riga, Saraybosna, Sejong, Seul, Shenzhen, Singapur, Tahran, Taipei, Talin, Tiflis, Tiran, Tokyo, Tunus, Ulan Batur, Vaşington, Viyana, Zagreb.”

“Davutoğlu ve Babacan’a kumpası bozmak boynumun borcu”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder