29 Mayıs 2020 Cuma

AKP’de transfer yasağı için ‘İstanbul seçimi’ korkusu

MHP’nin yeni partilere vekil geçişine yönelik transfer yasağı önerisine AKP mesafeli yaklaşıyor. Kanunla engellemenin yeni bir İstanbul seçimleri vakasına yol açabileceği endişesiyle temkinli hareket ediliyor.

BOLD – Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın haberine göre Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, yeni kurulan partilere milletvekili geçişini önlemek için gündeme getirdiği transfer yasağına, AKP kanadı çekinceyle yaklaşıyor. İktidar partisi Grup Başkanı Naci Bostancı, Bahçeli’nin teklifine dair hukuki çalışma başlattıklarını açıkladı. Grup Başkanvekili Bülent Turan ise ‘siyasi ahlak’ ile ilgili bir konunun kanunla düzenlenemeyeceğini belirtti.

YASAK GELSE DE AŞMANIN BİRÇOK YOLU BULUNUR

AKP kulislerinde, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla yenilenen İstanbul seçimlerine atıfla siyasi sakıncalara dair ikazlar dillendiriliyor. Düzenlemeye sıcak bakmayan çoğu AKP’li Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemine uygun seçim yasası oluşturulmasına ise karşı çıkmıyor. AKP’li bir siyasetçi öneriler için ‘Dünyada örneği yok’ dedi. Yasak getirilse dahi aşmanın birçok yolu olacağına işaret etti.

SEÇİM ÖNCESİ KAPSAMLI DEĞİŞİKLİK GÜNDEME ALINABİLİR

Erken seçim ihtimalini, “Milletvekilleri istemiyor. Olağanüstü yönetim krizi yok. Uluslararası konjonktür uygun değil. Korona gündemiyle ağırlaşan ekonomik sorunlar yaşanırken vatandaşın seçim gündemi yok. Bu durumda seçimi niye yapalım?” diyerek reddeden bir siyasetçi, olağan takvim 2023’te yapılacak seçim öncesi kapsamlı değişikliğin gündeme alınabileceğini belirtti.

AKP ‘cami’ ile borç ödeme uygulaması başlattı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder