30 Mayıs 2020 Cumartesi

Bir Kuzu vakası daha: Yandaş patronun oğlundan Riva’da kıyı şeridine havuzlu villa

İktidara yakın Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Gökçen Kuzu’nun oğlu Yusuf Kuzu’nun, İstanbul Riva’da, kıyı şeridine havuzlu villa yaptığı, yan parselindeki yeşil alanı çevirip duvar ördüğü tespit edildi.

BOLD – Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre Beykoz Riva Millet Caddesi’ne komşu kıyı şeridinde, iktidar partisine yakınlığıyla tanınan Kuzu Grup’un sahibi Gökçen Kuzu’nun oğlu Yusuf Kuzu’ya ait parselde, hummalı bir çalışma sürüyor. Arazide yapılan geniş camlı villanın dışı taşlarla kaplandı. Binaya havuz, beton blok duvarlar ve beton merdivenler inşa edildi.

MAHALLEDE ÇİVİ ÇAKAMADIKLARINI BELİRTEN HALK ŞİKAYET ETTİ

Bölge sakinleri, mahallede çivi bile çakamadıklarını belirterek çalışmaları ilgili kurumlara dilekçe ile şikayet etti. Kıyı kenar çizgisinden ilk 50 metre mesafenin bırakılması gerektiği, bu arazide mesafe bırakılmadığı kaydedildi. Beykoz Belediyesi yetkilileri, villanın Yapı Kayıt Belgesi (YKB) olduğuna işaret etti. Yan parseldeki yeşil alana yapılan duvarların yıkıldığı ifade edilerek “YKB bulunan yapı için mevzuat gereği herhangi bir cezai işlem ya da yıkım uygulanmamıştır” denildi. YKB, başvurusunun incelenmesi ve onaylanmasının ilçe belediyeleri yetki alanında olmadığına da dikkat çekildi.

AĞAÇLARI İNEKLER YEMESİN DİYE DUVAR ÇEKTİM

Gökçen Kuzu ise işlemlerin yasal olduğunu savundu. Havuzla ilgili de “Kapatmak kolay, üzerine 3 tahta çakarız” dedi. Kuzu ayrıca şunları söyledi: “Biz oraya sadece güzellik kattık. 450 bin liralık ağaç diktirdim. Benim bina 75 metre yukarıda. Duvarları toprak kaymasın diye yaptık. Toprağı yaparken havuzu da yapmış olduk. Arsamın bitişiği 157 dönüm 65 kişi ortak. Ben de ortağım. Ortak yere bir duvar çekmiştim. Ağaçları inekler yemesin diye. Ona da karşı çıktılar. Yıktırdım.”

MEVZUATA AYKIRI İNŞA EDİLEN YERLERİ KURTARDI

YKB, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yetkilendireceği kuruluşlara 31 Aralık 2018’e kadar başvurulması ve gerekli şartların yerine getirilmesi halinde, imar mevzuatına aykırı inşa edilen yapıların kayıt altına alınması için verilen bir belgedir.

İmamoğlu’nun çılgın projesi: Atatürk’ün vasiyeti Fatih heykeli

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder