28 Mayıs 2020 Perşembe

Trump Twitter’dan intikam peşinde: Sosyal medyayı kapatma kararnamesi geliyor

Twitter’ın, iki mesajına ‘bilgi doğrulama için uyarı işareti’ koymasının ardından sosyal medyayı kapatmakla tehdit eden ABD Başkanı Donald Trump’ın sosyal medya şirketleri ile ilgili bir başkanlık kararnamesi imzalayacağı açıklandı.

BOLD –  Twitter’ın attığı 2 mesajına “bilgi doğrulama için uyarı işareti”  konulması sonrası sosyal medyayı kapatma tehdidinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, sosyal medya şirketlerine “düzenleme getirme ya da kapatma” tehdidinde bulunmuştu.

Beyaz Saray, Başkan Trump’ın sosyal medya şirketleri ile ilgili bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını duyurdu.

Trump’ın kararname imzalayacağı ile ilgili açıklamayı Beyaz Saray sözcüsü Kayleigh McEnany yaptı. Başkanlık uçağı Air Force One’da gazetecilere konuşan McEnany, başkanlık kararnamesinin içeriği hakkında ilgili bilgi vermedi.

Twitter’ı sıklıkla kullanan ve 80 milyonun üzerinde takipçisi olan Başkan Trump, Twitter’dan haber doğrulama uyarısı alan ilk ülke lideri olmuştu.

Trump bir başka twitte’de, sosyal medya firmalarına seslenerek, “Davranışlarınızı düzeltin, ŞİMDİ!”ifadelerini kullanmıştı.

ŞİRKETLERİN HİSSELERİ DÜŞTÜ

Trump’ın bu tehdidinin ardından Twitter ve Facebook firmalarının hisselerinde düşüş kaydedildi.

Twitter ve Facebook yetkilileri Trump’ın tehdit içerikli mesajlarıyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Son yıllarda Twitter yönetimi, platformda paylaşılan mesajlarda ya da sahte hesaplarda müdahale gerektiği yerde adım atmamakla eleştirilmeleri nedeniyle kuralları sıkılaştırdı.

ABD Başkanı Trump, sosyal medyayı kapatma tehdidinde bulundu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder