27 Mayıs 2020 Çarşamba

Latin Amerika koronavirüs salgınının “yeni merkezi” oldu, ABD’de ölü sayısı 100 bini geçti

Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan Kovid-19 salgınında, dünya genelinde virüs kapan kişi sayısı 5.7 milyonu ve can kaybı ise 350 bini aştı. Latin Amerika koronavirüs salgınının “yeni merkezi” olurken, ABD’de ölü sayısı 100 bini geçti.

BOLD – Worldometers sitesinin derlediği verilere göre dünya genelinde vaka sayısı 5 milyon 701 bin 498, can kaybı ise 352 bin 604.

Hastalığa yakalanan 2 milyon 445 bin 444 kişi de virüsü yenmeyi başardı.

Vaka sayısının 1 milyon 725 bini aştığı ABD’de 100 bin 572 kişi de hayatını kaybetti. ABD, salgından en çok etkilenen ülke.

ABD’yi 394 binden fazla vaka ile salgının Latin Amerika’daki yeni merkezi olan Brezilya izliyor. Ülkede 24 bin 593 kişi de hayatını kaybetti.

ABD ardından en fazla ölüm ise İngiltere’de görüldü. 37 bin 48 kişi İngiltere’de hastalık nedeniyle can verdi. Can kaybının en çok görüldüğü 3. ülke ise İtalya. İtalya’da vaka sayısı 230 binin üzerinde ve ölü sayısı 32 bin 955.

Rusya 370 binden fazla vakayla hastalığın en çok yayıldığı 3. ülke konumunda. Ancak Rusya’da can kaybı oldukça az. Rusya’da toplam 3 bin 968 kişi hastalık nedeniyle öldü.

ORTA VE GÜNEY AMERİKA’DA HASTALIK HIZLA YAYILIYOR

Asya ve Avrupa ülkeleri kademeli olarak koronavirüs salgını öncesi yaşama geri dönmeye başlarken, Orta ve Güney Amerika ülkelerinde Kovid-19 vakaları artıyor.

Brezilya, yaklaşık 400 bin vakayla bölgede virüsten en çok etkilenen ülke olurken, Ekvador nüfusa oranla ölüm oranının en yüksek olduğu Latin Amerika ülkesi.

Ekvador’da 1 milyonda 182 kişi hayatını kaybetti. Brezilya’da ise bu oran milyonda 116.

Brezilya’da toplam can kaybı ise 25 bine yaklaştı.

Uluslararası kuruluşlar Venezuela’dan ise sağlıklı veri alınamadığına dikkat çekiyor.

Venezuela’daki resmi verilere göre ülkede 1211 vaka, 11 can kaybı görüldü. Ancak İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) gerçek sayının bunun çok daha üzerinde olduğunu belirtiyor.

Orta Amerika’da ise 1 milyon kişide 73 ölümle Panama salgından en çok etkilenen ülke.

ABD’DE ÖLÜ SAYISI 100 BİN EŞİĞİNİ AŞTI

ABD’de Kovid-19 salgını nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 100 bin eşiğini aştı.

Kovid-19’un dünyada en çok etkilediği ABD’de bilanço her geçen gün ağırlaşırken, salgındaki rakamlarda önemli bir eşik geçildi.

Salgına ilişkin güncel verilerin derlendiği “Worldometer” internet sitesine göre, ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 100 bin barajını aşarak, 100 bin 572’yi buldu.

Öte yandan virüs teşhisi konulan kişilerin sayısı da 1 milyon 725 bini aştı.

PUTİN: KOVİD-19 ZİRVE NOKTASINI GEÇTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede Kovid-19 salgınının zirve noktasını geçtiğini söyleyerek, Sovyetler Birliği’nin 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nı mağlup etmesinin 75. yılı nedeniyle askeri geçit törenlerinin ülke genelinde 24 Haziran’da yapılacağını açıkladı.

Putin, Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile video konferans yöntemiyle bir görüşme yaptı.

Ülkedeki genel durumun, bölgelerin büyük çoğunluğunda ve Rus ordusunda durumun stabil olduğunu belirten Putin, “Uzmanların görüşüne göre, Rusya’da salgın zirve noktasını geçti.” dedi.

Salgın önlemleri nedeniyle ertelenen 9 Mayıs Zafer Günü askeri geçit törenlerinin başkent Moskova ve Rusya genelinde yapılması talimatı veren Putin, “Askeri geçit törenlerini 24 Haziran’da yapacağız. 1945’te aynı gün Kızıl Meydan’da zafer nedeniyle efsanevi askeri geçit töreni düzenlenmişti.” ifadelerini kullandı.

“Rusya, Hafter’e destek için Libya’ya savaş uçakları gönderdi”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder