27 Mayıs 2020 Çarşamba

Rusya, Libya’da derhal ateşkes istedi

Rusya, Libya’da derhal ateşkes ilan edilmesi ve siyasi görüşmelere başlanması çağrısı yaptı. Moskova, Libya’ya 8 adet savaş uçağı gönderdiği haberlerini ise yalanladı.

BOLD – Rusya, Libya’da derhal ateşkes ilan edilmesi ve siyasi görüşmelere başlanması çağrısı yaptı. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ülkesinin mesajını General Halife Hafter’e ilettiği bildirildi.

Hafter’e bağlı güçler bir yıldan uzun süredir başkent Trablus’u ele geçirmeye ve Türkiye’nin de desteklediği Ulusal Mutabakat Hükumeti’ni (UMH) devirmeye çalışıyor.

Libya’da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan UMH’ye bağlı güçler geçen hafta kritik öneme sahip Vatiyye Askeri Hava Üssü’nü ele geçirmişti.

RUSYA’DAN HAFTER YANLISI SALİH’İN PLANINA DESTEK

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, Libya’nın doğusundaki Hafter yanlısı Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Her iki tarafın da Libya’daki krizi güç yoluyla çözme girişiminin fayda sağlamayacağını ve tüm siyasi güçlerin katılımıyla acilen ülkede yapıcı bir diyalog başlatma ihtiyacı olduğunu vurguladığı aktarılan açıklamada, Lavrov’un 23 Nisan’da Akile Salih’in açıkladığı siyasi çözüm önerisini desteklediği kaydedildi.

RUSYA, İDDİALARI YALANLADI

Bu arada Moskova’dan ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı’nın (AFRICOM) Rusya’nın Libya’ya 8 adet savaş uçağı gönderdiği iddialarını yalanlayan bir açıklama geldi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da Savunma Komisyonu’nun başkan yardımcılığı görevini yürüten Andrey Krassov, Interfax haber ajansına verdiği demeçte, “Bir başka Amerikan korku hikayesi. Bu geçmişteki ABD yönetimlerine benzer sahte ve yanlış bilgilendirmedir.” dedi.

AFRICOM’dan yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın Libya’ya savaş uçağı gönderdiği ve Moskova’nın Libya kıyılarında hava sahasını kapatabileceği belirtilmişti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder