30 Mayıs 2020 Cumartesi

İmamoğlu’nun çılgın projesi: Atatürk’ün vasiyeti Fatih heykeli

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Atatürk’ün vasiyetini yerine getirip, şehrin yakışır bir yerine Fatih Sultan Mehmet Han’ın heykelini dikeceklerini açıkladı.

BOLD – TELE1’de, Uğur Dündar’ın sunup Yılmaz Özdil’in yorumculuk yaptığı Demokrasi Arenasına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Özdil’in “Atatürk’ün ismini taşıyan bir proje tasarlıyor musunuz?” sorusuna ‘Fatih heykeli vasiyeti’ ile cevap verdi.

AYASOFYA CAMİİ YANINDAKİ MEYDAN DA DÜŞÜNÜLEN YERLERDEN BİRİYDİ

Afet İnan’ın, Atatürk’ün hatıralarına ait bir kitabından bahseden İmamoğlu, Mustafa Kemal’in Fatih Sultan Mehmet’in heykelinin yapılabileceğini söylediğini belirtti. Heykelin yerleştirilmesi düşünülen yerleri de Ayasofya Camii yanındaki meydan, Kız Kulesi, Rumeli Hisarı veya Fatih’in gemilerini kızakla geçirdiği deniz diye sıraladı.

BAŞKAN İMAMOĞLU, SOSYAL MEDYADAN DA İLAN ETTİ

İmamoğlu, sosyal medya hesabından da projeyi şu şekilde ilan etti: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir vasiyetini yerine getirmek bizim için onurdur. Atamızın örnek bir tarihi lider olarak gördüğü Fatih Sultan Mehmet Han’ın heykelini şehrimize yakışır bir noktada ve şekilde hayata geçireceğiz.”

Uzaktan eğitimde öğrencilerin %20’sinde davranış değişimi var

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder