28 Mayıs 2020 Perşembe

Hâkim-savcı kurasından AKP ve MHP’liler çıktı!

Hâkimler ve Savcılar Kurulu, geçen haftaki kura töreniyle bin 379 hakim ve savcı atadı. MHP’ye ‘özel kontenjan’ ayrıldığı iddia edilen atamayla birçok AKP’linin yakın akrabasına yargıda görev verildi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın videokonferansla katıldığı 20 Mayıs’taki hâkim-savcı kura töreninde, 940 hakim ve 439 savcı görevlendirildi. Eski Adalet Bakanı Kenan İpek ile eski AKP milletvekili Burhanettin Uysal’ın gelinlerinin, eski Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz’in oğlunun ve gelininin de ataması gerçekleştirildi. İktidara yakın Adalet ve Medeniyet Derneği’nin başkanı ile Ankara İl Yöneticisi de listede yer aldı.

MEHMET PARSAK’IN DANIŞMANI KARPUZ’A KUŞADASI HAKİMLİĞİ

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre alımlarda Cumhur İttifakı etkisi görüldü. Milliyetçi Hareket Partisi’ne (MHP) ‘özel kontenjan’ verildiği iddia edildi. Eski MHP milletvekili, MYK üyesi Mehmet Parsak’ın danışmanı avukat Samet Karpuz, Kuşadası (Söke) Hâkimliği’ne getirildi. Karpuz’un eşi de halihazırda hakim.

ESKİ BAKAN EMNİYET MÜDÜRÜ VE VEKİLİN  EVLATLARI DA LİSTEDE

AKP kanadında ise Adalet Bakanlığı ve Müsteşarlığı yapan, en son Yargıtay üyeliğine getirilen Kenan İpek’in oğlu Mehmet Akif İpek’in eşi Ahsen Şenol İpek Adana Hâkimi oldu. Eski Emniyet Genel Müdürü, Vali Celalettin Lekesiz’in oğlu Muzaffer Lekesiz Kırklareli Cumhuriyet Savcılığı’na, gelini Merve Lekesiz ise Kırklareli Hâkimliği’ne atandı. Eski AKP Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal’ın oğlu Şamil Uysal ile evli Miyase Gümüş Uysal’a ise Söke Hakimliği çıktı.

İKTİDARA YAKIN DERNEĞİN BAŞKANI VE YÖNETİCİSİ ARTIK YARGIDA

Öte yandan AKP’ye yakın Adalet ve Medeniyet Derneği Genel Başkanı Akif Tögel Boyabat Hakimliği’ne, Ankara İl Yöneticisi Mustafa Tayyib Güneş Pazarcık (Kahramanmaraş) Savcılığı’na atandı.

Albayrak’tan Fitch’e yanıt: Bu yılı büyüme ile kapatacağız

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder