27 Mayıs 2020 Çarşamba

Muhalefet belediyelerine ödenek Erdoğan’ın insafına kaldı!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı uhdesindeki ‘belediyelere yardım ödeneği’ kullanımı sıkı şartlara bağlandı. Yatırım için ödenek isteyenlere yardım edilip edilmeyeceğine AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verecek.

BOLD – Koronavirüsle mücadele sürecinde yerel yönetimlerin gelirlerinde yaşanan düşüş belediyeleri zorlamaya devam ediyor. Yatırım nitelikli projelere aktarılmak üzere Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı bütçesine eklenen ‘yardım ödeneği’nin kullanımı ise bu ortamda sıkı şartlara bağlandı. Öyle ki belediyeler, projeye dair detaylar yanında süreci niçin kendi kaynaklarıyla yürütemediğini açıklayacak. Güncel gelir, gider ve finansman bilgilerini aktaracak. Ödenek verilip verilmeme kararını ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

GENELGE İLE AYRINTILARA İLİŞKİN HUSUSLAR AÇIKLANDI

‘Belediyelerin Yatırım Nitelikli Projelerinin Desteklenmesi İçin Yardım Taleplerine İlişkin Genelge’ye göre, talep yazılarında ‘projenin adı, amacı, gerekçesi (neden ihtiyaç duyulduğu), projeye ilişkin ayrıntılı maliyet hesabı, büyüklüğü, uygulama yeri ve süresi, proje çıktıları, hedef aldığı kitle ve/veya bölge, proje sahibi kuruluş ve yasal statüsü, yürütücü kuruluş’ bilgileri yer alacak.

Hazine boşaldı devlet ot satmaya başladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder