30 Mayıs 2020 Cumartesi

Kulüpler yabancı sayısının kadameli olarak düşürülmesini onaylıyor

Süper Lig’de TFF ile Kulüpler Birliğinin ortak toplantısında yabancı sayısının düşürülmesini gündeme geldi. Sayının düşürülmesini kulüplerin kabul etti. Sayının ne olacağı ile ilgili ise rakam konuşulmadı.

BOLD – Kulüp başkanlarının TFF – Kulüpler Birliği toplantısında yabancı sayısının düşürülmesi konusuyla ilgili görüşleri ortaya çıktı. Kulüpler genel olarak sayının düşürülmesine sıcak baktı. TFF Yönetim Kurulu, halen 28 kişilik kadroda 14 olan yabancı sayısını gelecek sezon 12’ye, sonraki sezonlarda da 2’şer 2’şer azaltıp 6+2’ye indirmek için çalışmalara başladı. Bu konuda bir komite kuran TFF, yabancı oyuncular için ‘32 yaş kriteri’ koymayı tartışıyor.

GALATASARAY YABANCI SAYISININ DÜŞMESİNİ İSTEMİYOR

Yabancı sayısının azaltılması konusu TFF Yönetim Kurulunun geçen hafta Kulüpler Birliği ile İstanbul’da gerçekleştirdiği toplantıda da konuşuldu. Liglerin 12 Haziran’da başlaması planlanırken ileriye dönük yabancı kuralı ile ilgili kulüplerde düşüncelerini paylaştı. Süper Lig’deki kulüplerin büyük bir çoğunluğu yabancı sınırlamasına sıcak bakarken bu öneriye Galatasaray Kulübü karşı çıktığı belirtildi. Fatih Terim’in yabancı sayısının serbest olması konusunda ısrarcı olmuş ve kararın çıkmasını sağlamıştı. Sarı-Kırmızılı kulüp Avrupa ile mücadele için yabancı sayısında kısıtlamaya gidilmesine mesafeli duruyor.

BEŞİKTAŞ VE TRABZON SINIRLAMAYA SICAK BAKIYOR

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi yabancı sayısının kısıtlamasından çok kalitesinin önemli olduğunu belirterek “Ben, yabancı futbolcuların sayısından ziyade kalitesini düşünüyorum ve bu da ancak belirli kriterler konursa sağlanabilir. 32 yaş sınırı getirilecek deniyor, bu 29-30 da olabilir, hiçbir sakıncası yok. Önemli olan kalitesi.” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu bir yıl önce yabancı sayısının düşürülmesini teklif ettiğini kaydederek şunları söyledi: “Yabancı sayısının düşürülmesi gerektiğini bundan bir yıl önce Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında ilk teklif eden kulüp biziz. Bu bizim ‘olmazsa olmazımız’dır. Mevcut yabancı uygulamasıyla futbolumuzu kalkındırmamız mümkün değil. Bu işin en ideali sahada maksimum 6 yabancıdır. Ve bu iş elbetteki belli bir plan dahilinde kademeli olarak gerçekleştirilmelidir. Ayrıca bundan böyle genç yabancılar tercih etmeliyiz. Yaş konusunda da bir sınırımız olmalı.”

YABANCI SAYISI 2’ŞER 2’ŞER 8 KADAR İNEBİLİR

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz son toplantıda yabancı sayısının konuşulduğunu vurgulayarak “TFF ile yapılan toplantıda indirim konuşuldu ve herkes kabul etti ama rakam konuşulmadı. Bu kadar radikal bir değişiklik olmasını istemem. 6+2 gibi garabetlere karşıyım. Kademeli olarak 2 şer 2 şer 8 e kadar inebilir.” dedi. Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek’te “Şu süreçte bunu konuşmak doğru olmaz. Bu senaryoları şimdiden yazmaktansa, koronovirüs süreci bittikten sonra Kulüpler Birliği ile TFF bir araya gelip istişare yapmalı. Ülke menfaati neyi gerektiriyorsa o yapılır; birden 6 ya da 8 olmaz. Oldubittiye getirilirse, yarın öbür gün tekrar değiştirilmeye çalışılır. İyi düşünmek lazım.” ifadelerini kullandı.

SAYI KADEMELİ OLARAK DÜŞÜRÜLMELİ

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu kulüplerin çoğunun yabancı sayısının düşürülmesine katıldığına değinerek düşüncelerini şöyle paylaştı:  “Yabancı futbolcu sayısının düşürülmesi fikrine ben de katılıyorum. Sayı, kademeli olarak düşürülmeli. Kulüpler Birliğinin geçen hafta TFF ile yaptığı toplantıda da bu yöndeki görüşlerimi dile getirdim. TFF, bu konuda bizim görüşlerimize büyük önem veriyor ve kulüplerin çoğu sayının azaltılması düşüncesine katılıyor. Yabancı sayısının azaltılmasının Türk futbolu adına daha iyi olacağı kanaatindeyim.” Denizlispor Başkanı Ali Çetin ise  “Yabancı sınırlamasının kademeli olarak düşürülmesini doğru buluyoruz. Türkiye Futbol Federasyonunun bu konuda alacağı kararın arkasındayız. Yabancı sayısının düşürülmesi yönünde yapılacak bir değişiklik, kesinlikle doğru karar olur.” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder