27 Haziran 2020 Cumartesi

Ahmet Zeki Üçok’a hapis cezası!

Emekli Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok hakkında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve komuta kademesini 15 Temmuz’dan sorumlu tutan sözleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle 6 ay 7 gün hapse mahkûm edildi.  

BOLD – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Emekli Askeri Hâkim Ahmet Zeki Üçok’un sosyal medya hesabından 15 Temmuz sürecinin sorumlusunun “Genelkurmay Başkanı olduğu, yargılanması gerektiği” yönünde paylaşımları hakkında soruşturma açmış ve iddianame düzenlemişti.  

Üçok hakkında hazırlanan iddianame de bir internet sitesine verilen söyleşide Üçok’un, komuta kademesinin darbecilerle birlikte hareket edeceği yönünde algı oluşturmaya yönelik beyanda bulunduğu ifade edildi. 

İddianamede, Üçok’un, atılı suçtan 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. 

Ankara 20. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında Ahmet Zeki Üçok, hakkında “Astlık-üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir veya tezyif edici fiil ve hareket” suçundan 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Üçok’un cezasının ertelenmesi kararlaştırıldı. 

Tutuklu yönetmen Fatih Terzioğlu’na mide kanseri teşhisi konuldu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder