24 Haziran 2020 Çarşamba

Kılıçdaroğlu’dan Adalet Bakanı Gül’e: “Rejim değişti haberin yok mu?”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün barolarla ilgili teklife vâkıf olmadığını dile getirdiğini belirtip “Rejim değişti haberin yok mu? Bunlar Adalet Bakanlığı’nda hazırlanmıyor” dedi.

BOLD – Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adalet sisteminin iki başlı hale geldiğini ima ederek barolarla ilgili düzenleme hakkında malumatı olmadığını ifade eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e rejim hatırlatması yaptı. “Sayın Bakan bir açıklama yapmış: ‘Hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz, ortada henüz bizim bile vâkıf olduğumuz bir teklif yok.’ Sayın Bakan özür dilerim ama rejim değişti haberin yok mu? Bunlar Adalet Bakanlığı’nda hazırlanmıyor. Sana niye sorsunlar ki? Bir paralel yapılanma olduğunun farkında değil misin? Bir Adalet Bakanlığı’nın da Saray’da olduğundan haberin yok mu? Artık zaten siz kanun, teklif hazırlayamazsınız. Böyle bir yetkiniz yok sizin.”

AYM KARARLARI UYGULANMIYOR DİKTA YANSIMASI BU

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve CHP’li Eren Erdem ile ilgili Anayasa Mahkemesi (AYM) kararına da değinen Kılıçdaroğlu, “Demirtaş ile ilgili, tutukluluğunun makul süreyi aştığı, Eren Erdem’le alakalı kişi güvenliğinin ihlal edildiği kararı verildi. Demirtaş tam 4 kez tahliye kararı verilen ama her seferinde karar uygulanmayan bir siyasetçi. Bir insanı haksız, hukuksuz yere içeriye atarsanız toplumun vicdanı kanar. Adalete bu kadar zulmetmeyin. Tahliye kararı aldıysa uygulayacaksınız. AİHM kararlarını da uygulamam diyor. Bu, dikta yönetiminin Türkiye’deki yansımalarıdır” diye konuştu.

Mithat Sancar, “AKP halktan korkuyor”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder