25 Haziran 2020 Perşembe

İŞKUR çalışanları arasında salgın hızla yayılıyor

Ekonomik kriz ve salgın nedeniyle patlayan işsizlik sonrası vatandaşın en çok gittiği kurumların başında İŞKUR geliyor. Bu durum İŞKUR çalışanlarındaki koronovirüs vaka sayısını artırdı, bir il müdürlüğü karantinaya alındı.

BOLD – Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), normalleşmenin başladığı 1 Haziran sonrasında vaka sayısında yaşanan artışa dikkat çekti. İstanbul İŞKUR Müdürlüğünde 27, Afyonkarahisar İŞKUR İl Müdürlüğünde il müdürü dahil 15, Ankara SGK Başkanlığında 2 çalışanın testlerinin pozitif çıktığı belirtildi.

İL MÜDÜRLÜĞÜ KARANTİNAYA ALINDI

Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre İstanbul ve Ankara’da karantina uygulanmazken, İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürlüğü’nün dün itibarıyla 15 günlüğüne karantinaya alındığı açıklandı. KESK, “Samsun Adliyesi Vergi Mahkemesinde pozitif vakalar yaşanmış, mahkeme kapatılmıştır. Diyarbakır, Batman, Van, Şırnak, Şanlıurfa, Manisa illerinde sağlık emekçilerinden Kovid-19’a yakalanma oranı hızla artmıştır” dedi.

HERHANGİ BİR ÖNLEM ALINMIYOR

KESK, 1 Haziran sonrasında pandemi hastanesi olmaktan çıkarılan hastanelerdeki çalışanların da karantinaya alınmadan, teste tabi tutulmadan normal servislere alındıklarına işaret etti. KESK, çalışanların koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı kurumlarda herhangi bir önlem alınmadığını açıkladı. KESK, iktidarın test sayılarını azaltarak genel tabloyu değil bir gün önceki veriler ile kıyaslama yaptığını, verilerin bağımsız kurumlarla paylaşılmadığını dile getirdi.

Kaboğlu’ndan “Parti kolluğu bitti, sıra fişlemede” çıkışı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder