27 Haziran 2020 Cumartesi

Prof. Dr. Özkan’dan ikaz: İkinci pik yaşayabiliriz!

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, bin 500’lere ulaşan vaka sayıları üzerinden ikinci pik uyarısı yaptı: “İlerleyip bulaşıcılık artarsa yaşarız. Biraz daha dişimizi sıkmalıyız.”

BOLD – Türkiye geneli artan koronavirüs (Kovid-19) vaka sayıları yeni dalga endişesini artırırken Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, ‘diş sıkma’ tavsiyesinde bulundu. Maske, mesafe ve el hijyeni tedbirlerinin önemine işaretle “Maske takma zorunluluğu etkili oldu ama sıkıntı şu ki burun veya çene altında taşınıyor. Doğru takılmalı, aksi takdirde vaka sayılarımız artabilir, kronik hastalarda ölümler görülebilir” dedi.

YÜZ YÜZE GELMEMEYE ÇALIŞMALI MESAFE KORUNMALI

Birinci dalganın hala sürdüğünü ve sıfır vakaya ulaşılmadığını belirten Prof. Dr. Özkan, şunları dile getirdi: “Nisan’da pik yaşadık. Şu an yaklaşık bin 500’lü rakamlara geldik. İlerlerse bulaşıcılık artarsa ikinci pik yaşarız. Bize yakışmaz, biz bununla mücadele edebilecek toplumuz. Onun için biraz daha dişimizi sıkmalıyız. Sosyal hayata ve iş hayatına başlandı. Kurallara uyarak, işlerimizi yürütebiliriz. Bunu toplumumuz biliyor ancak davranışına yansıtırken zorlanıyor. Örneğin, ‘toplu taşımada mesafeye uyun’ diyorlar. Arkamızı dönmek ve kişilerle yüz yüze gelmemek gerekiyor.”

Toplumsal bağışıklık hala çok düşük, sonbaharda küçük pikler mümkün

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder