26 Haziran 2020 Cuma

‘Cumhuriyet’e bomba atalım’ diyen Akit TV sunucusu Dağıstanlı’ya 5 yıl hapis istendi

Akit TV’deki programında “Cumhuriyet gazetesi önüne bir bomba atalım” diyen Fatin Dağıstanlı hakkında 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

BOLD – Fatin Dağıstanlı, savcıya verdiği ifadede sözlerinin yanlış lanse edildiğini, şiddeti tavsiye etmediğini savundu.

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, ‘Manşetlerin Dili’ adlı programda Cumhuriyet gazetesini ve gazetenin yazarı Işık Kansu’yu hedef gösterdiği iddiasıyla Akit Tv sunucusu Fatin Dağıstanlı hakkında 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Suç, basın ve yayın yoluyla işlendiği için verilen ceza yarı oranında artırılabilecek.

SAVCIYA ‘SÖZLERİM YANLIŞ YANSITILDI’ DEDİ

İddianamede ifadesine yer verilen Dağıstanlı, sözlerinin yanlış lanse edildiğini, şiddeti tavsiye eden, çağrıştıran ifadeler içermediğini savundu. Ancak iddianamede, Dağıstanlı’nın sözlerinde özle biçim arasındaki dengenin korunmadığı belirtilerek şunlar kaydedildi: “Sözlerin suç işlemeye tahrik etme suçunun unsuru olan etkili bir şiddet çağrısı olarak anlaşılabileceği, şüphelinin suç işleme kastı olmadığına dair savunmaları doğrultusunda suç işleme kastının gerçekleşip gerçekleşmediği hususunun mahkemenizce takdir edilmesi gerektiği, şüpheli hakkında atılı suçtan kamu davası açmaya yeter delil ve şüphe oluştuğu anlaşılmaktır.”

Akit TV’deki yayında, Cumhuriyet’te çıkan ‘Şeriat Çalıştayı’ başlıklı haberi eleştiren Fatin Dağıstanlı, haberi okumadığını belirttikten sonra “Hadi gidelim. Hep birlikte toplanıp Cumhuriyet gazetesi önüne bir el bombası atalım” demişti.

Anadolu Ajansı Fransız Zaytung’un Erdoğan hicvini gerçek zannetti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder