26 Haziran 2020 Cuma

CHP yoksullar için ‘Aile Destek Sigortası’ önerdi

CHP’li Veli Ağbaba, AKP’nin kıdem tazminatı ile ilgili getirdiği “Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası” modeli yerine yoksulluk sınırının altında kalan herkese her ay belirli bir ilave ödeme yapılmasını öneren “Aile Destekleri Sigortası” modelinin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

BOLD – CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kıdem tazminatının kaldırılmasıyla ilgili tartışmalarda “Tamamlayıcı Emeklilik Sigortası” (TES) modeli yerine “Aile Destekleri Sigortası” (ADS) modelinin hayata geçirilmesi gerektiğini öne sürdü.

MAAŞLAR ARTACAK, YOKSULLUK AZALACAK

Fon ya da bireysel hesap türü sistemlerin asla hayata geçirilmemesi gerektiğini belirten Ağbaba, “25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlar için gündeme getirilen belirli süreli iş sözleşmesi uygulamasından vazgeçilmeli” dedi. Ağbaba, TES’ten tamamen vazgeçilip ADS modeline geçilmesi halinde emeklilerin yaşlılık aylığının artacağını, 30 milyona yakın insanın yoksulluktan kurtulacağını ve kıdem tazminatını yok etme gerekçesinin ortadan kalkacağını söyledi.

YOKSULLUK SINIRININ ALTINDAKİ HER BİREYE EK ÖDEME

ADS modelinin yoksulluk eşiğinin altında gelir elde eden ailedeki her bir bireye her ay belirli bir miktarda sosyal destek ödenmesini öngördüğünü ifade eden Ağbaba, “Yaşlılık aylıkları, yani emekli maaşları bir düzenlemeyle kolaylıkla artırılabilir. Biz TES yerine ADS yani Aile Destekleri Sigortası modelini öneriyoruz. Böylece yoksulluk sınırının altında kalan herkese ADS modeli ile her ay belirli bir ilave ödeme yapılacak. Yoksulluk devlet desteğiyle tümden ortadan kaldırılacak” dedi.

Korona salgınında son durum: Yoğun bakımdaki hasta sayısı arttı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder