26 Haziran 2020 Cuma

İSO Başkanı Bahçıvan’dan salgınla ilgili karamsar tablo: Toparlanma uzun süre alacak

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, birçok sektör için gerçek anlamda toparlanmanın uzun süre gerçekleşmeyeceğine dikkat çekti. İstihdamın korunması için verilen kısa çalışma ödeneğinin yıl sonuna kadar uzatılmasını zorunlu gördüklerini söyledi.

BOLD – İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, Kovid-19 salgınında işin ve istihdamın korunması için uygulanan kısa çalışma ödeneğinin önemli katkıda bulunduğunu belirtti.

EN AZ 3 AY DAHA UZATILMALI

Online yapılan İSO Meclisi toplantısında konuşan Bahçıvan, birçok sektör için gerçek anlamda toparlanmanın uzun süre gerçekleşmeyeceği dikkate alındığında, istihdamın korunması için kısa çalışma ödeneğinin en az üç ay ve hatta yıl sonuna kadar uzatılmasını zorunlu gördüklerini söyledi. Bahçıvan, ayrıca yatırım kredileriyle ilgili teminat sistemine dikkat çekerek, “Genellikle nakdi teminat istendiği için şirketlerimiz teminat bulmak için yüksek maliyetlere katlanıyor. Proje bazlı bir bakış açısıyla, yatırımın sonunda ortaya çıkacak değer teminat olarak kabul edilmelidir” dedi.

KALKINMA BANKASINDAN 18 MİLYARLIK KREDİ

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Halil Öztop ise 18 milyar TL’lik 10 yıla kadar vadeli “Yatırıma Destek Kredisi” ile yatırımcıyı faiz ve döviz kurundaki dalgalanmalara karşı koruyacaklarını, salgın nedeniyle işletme sermayesi eksikliklerinin giderilmesi için de çalışacaklarını belirtti.

İşkenceden çıktı ailesini botla özgürlüğe ulaştırdı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder