25 Haziran 2020 Perşembe

Taşıma işçileri de kıdem düzenlemesine isyan etti

AKP’in kıdem tazminatı düzenlemesine tepki gösteren Tüm Taşıma İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu, işçinin elinde kalan son haklardan birinin daha ortadan kaldırılmasına izin verilmeyeceğinin altını çizdi.

BOLD – Türk İş’e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası (TÜMTİS) Yönetim Kurulu, hükumetin son günlerde yeniden gündeme getirdiği kıdem tazminatına el koyma planına izin vermeyeceklerini duyurdu.

İŞÇİLERİN 84 YILLIK HAKKINA GÖZ DİKİLMESİ FIRSATÇILIKTIR

Sendikadan yapılan açıklamada, hükumet tarafından gündeme getirilen kıdem tazminatının fona devredilmesi planının; esasen işçilerin elinde kalan son haklardan birinin ortadan kaldırılması çalışması olduğu hatırlatıldı. Açıklamada “Milyonlarca insanı etkileyen, on binlerce insanın hastalanmasına ve binlercesinin de ölümüne neden olan salgın koşullarında bile, canla başla çalışan, alın teri döken işçilerin haklarının korunması ve genişletilmesi beklenirken; bırakın bu fedakârlığı ödüllendirmeyi, işçilerin 84 yıllık hakkına göz dikilmesi, kelimenin tam anlamıyla fırsatçılıktır” denildi.

TAZMİNAT MİKTARI ÖNCE YARIYA DÜŞÜRÜLECEK SONRA UNUTTURULACAK

Açıklamada, taslaklara göre kademeli bir geçiş öngörülmekte, tazminat miktarı önce yarıya düşürülmek, sonra da bütünüyle unutturulmak istendiğinin altı çizildi. Kademeli geçiş yapılacağı söylemi ile işçi sınıfının gücünün bölünmesinin amaçlandığı vurgulanan açıklamada, böylece, bir kısım işçinin “beni kapsamıyor” düşüncesiyle mücadeleden uzak duracağının zannedildiğine dikkat çekildi. TÜRK-İŞ’in oy birliği ile aldığı genel kurul kararının hatırlatıldığı açıklamada, “Bu karar doğrultusunda TÜRK-İŞ, tüm konfederasyonlara çağrı yapmalı ve kıdem tazminatı hakkımızın gaspına izin vermeme mücadelesine öncülük etmelidir. Taslağın gündeme gelmesini beklemeden, derhal harekete geçilmelidir” denildi.

Yasin Ugan 7 ay boyunca gördüğü işkenceleri mahkemede anlattı avukatını da azletti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder