26 Haziran 2020 Cuma

Yeşil topun mucidi Mahir Ünal’dan ‘siber vatan’ hamlesi

AKP Tanıtım ve Medya Başkanı, yeşil top mucidi Mahir Ünal, siber kıta sahanlığı oluşturulması gerektiğini öne sürdü. “Aksi halde zihinleri veri sömürgeciliğinin bağımlısı olmuş gençler ortaya çıkacak” dedi.

BOLD – İktidar partisinin son dönem dijital dönüşüm ve yeni medya planlayıcısı Mahir Ünal, siber kıta sahanlığı oluşturulmazsa gençlerin veri sömürgeciliğinin etkisinde kalacağını savundu. Hürriyet’ten Hande Fırat’a konuşan yeşil top mucidi Ünal, Twitter’ın Almanya ve Fransa’nın siber egemenlik hakkını kabul ettiğini hatırlatarak Türkiye’nin de hukuki çalışmalar yapması gerektiğini belirtti.

MİLLİ VE YERLİ TEKNOLOJİLER ATFIYLA TANIMLADI

Türkiye’nin yol haritası hazırlayıp ‘milli ve yerli teknolojiler’ ile siber vatanı tabir ettiği alanı koruması gerektiğini ifade ederek “Kendi verisini bir hammadde gören, buna uygun içerik üreten toplum olmalı. Aksi halde zihinleri veri sömürgeciliğinin bağımlısı olmuş gençler ortaya çıkacaktır” diye konuştu.

SOSYAL MEDYADA SANSÜRE GÖZ KIRPAN TEKLİF

Avrupa ülkelerinin, dijital ağlarda dezenformasyon ve terörle mücadele ettiğini söyleyerek “Sosyal medyayı terör örgütlerinin amaçlarına hizmet edecek şekilde nefret, tehdit, taciz, hedef gösterme gibi suçları işleyip kullananlara karşı tedbirler öngören geniş bir kanun tasarısı hazırlama ihtiyacı var” dedi.

“AKP sosyal medyaya sansüre yasal zemin hazırlıyor”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder