25 Haziran 2020 Perşembe

Sanayicilerden büyüme rakamlarına itiraz

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, mevcut büyüme ve üretim şeklinin istihdam yaratmadığını belirterek, üretim ve ihracatın Türkiye’nin geleceği olduğunun altını çizdi.

BOLD – Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar, “EBSO 100 Büyük Sanayi Kuruluşu”nu açıkladı. Toplantıda güncel değerlendirme yapan Yorgancılar, “İşsizlik 2010’dan bu yana yüzde 10.5’ten yüzde 3.8’e geldi. Bizim büyüme ve üretim şeklimiz maalesef istihdam yaratmıyor” dedi.

FİRMALAR GÜNÜ GEÇİŞTİRMEYE ÇALIŞIYOR

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre yatırımların da bir önceki yıla göre yüzde 12.4 gerilediğini ifade eden Yorgancılar, “Firmalar ellerindeki ekipmanlarla günü geçiştirmeye çalıştılar. Konkordato ilan edilmesinin de kolaylaştırılması, alacaklarda sorun yaşanmasına neden oldu. İhracatçılar ise kur artışlarından kaynaklı avantaj nedeniyle bu krizden en az hasarla çıktı” dedi.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ ÜRETİM VE İHRACATTA

Üretim ve ihracatın Türkiye’nin geleceği olduğunu açıklayan Yorgancılar, ayrıca Ar-Ge’ye yatırım anlamında hâlâ binde 35 civarında bir pay aldığını hatırlatarak yüksek katma değerli üretim için daha çok yol alınması gerektiğini ifade etti.

Yasin Ugan 7 ay boyunca gördüğü işkenceleri mahkemede anlattı avukatını da azletti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder